Tesco: Vážme si slobodu

16.11.2019 10:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

BRATISLAVA 16. november 2019 – Výročie Nežnej revolúcie aj po 30 rokoch pripomína vzácnosť a krehkosť slobody, ktorá nie je ani v dnešnom svete samozrejmosťou. 17. novembra si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu a všetkých ľudí, ktorí sa odvážili postaviť za hodnoty slobody. K pripomenutiu významu odkazu udalostí 17. novembra 1989 sa pridal aj reťazec Tesco, ktorý na Slovensku funguje už viac ako dve dekády a bol svedkom mnohých premien a vývoja slovenskej spoločnosti.

„Uvedomujeme si význam udalostí 17.novembra, ktoré výrazne zmenili smerovanie slovenskej spoločnosti. Aj preto sme si chceli spolu s našimi zákazníkmi pripomenúť 30. výročie tejto významnej udalosti, a to symbolicky - mandarínkou. Pred 30 rokmi bola, tak ako sloboda, vzácnosťou a nedostatkovou komoditou. Mnohí si dobre pamätáme dlhé rady na mandarínky pred Vianocami. Mandarínky sú dnes už celoročne a bežne dostupné v obchodoch, sloboda taká samozrejmá nie je, a preto si ju vážme,“ uviedol Martin Kuruc, výkonný riaditeľ Tesca na Slovensku, ktoré na Slovensku funguje a zamestnáva tisíce ľudí od roku 1996.

Počas štátneho sviatku 17. novembra - Dňa boja za slobodu a demokraciu sú obchody  zatvorené, preto si reťazec pripomenul jeho odkaz už 16. novembra.

Cieľom kampane Tesca je symbolicky poukázať na to, ako veľa sa toho v živote Slovákov zmenilo od 17. novembra 1989, ale hlavne na to, že slobodu si treba vážiť, pretože ani dnes nie je samozrejmosťou. Hoci mandarínky, ktoré boli v minulosti vzácne rovnako ako sloboda, sú už dnes ľahko dostupné, sloboda stále nie je. Vážme si, že ju máme.