Tesco Stores SR vytvára v Bratislave nový nákupný tím pre trvanlivé potraviny

21.11.2012 09:55:00 | Produkty a služby
    BRATISLAVA 21. november 2012 – Spoločnosť Tesco posilňuje na Slovensku svoj kľúčový tím – komerčné oddelenie a presúva nákup trvanlivých potravín pre slovenský trh z Prahy do Bratislavy. Pre objednávanie trvanlivých potravín tak vzniknú dva oddelené lokálne tímy pre český a slovenský trh. „Chceme robiť ešte lepšie to, na čom záleží našim zákazníkom. Práve vytvorením samostatného tímu nákupcov trvanlivých potravín na Slovensku môžeme pružnejšie reagovať na požiadavky zákazníkov na domácom trhu,“ uviedol Martin Dlouhý, generálny riaditeľ TESCO na Slovensku. Komerčné oddelenie, ktoré doteraz zastrešovalo len nákup čerstvých potravín, sa tak v priebehu nasledujúcich mesiacov rozrastie o niekoľko desiatok pracovníkov.

Úlohou nového oddelenia bude aj posilniť spoluprácu s domácimi dodávateľmi. „Vítam každú aktivitu, ktorá podporí slovenských výrobcov potravín. Je dôležité, aby produkcia aj kvalita domácich výrobcov rástli a uspeli v konkurencii dovezených potravín,“ uviedol minister pôdohospodárstva SR Ľubomír Jahnátek pri návšteve Tesco Distribučného centra v Beckove.

Tesco v súčasnosti spolupracuje s vyše 800 domácimi dodávateľmi. Ich počet sa za posledných šesť rokov takmer zdvojnásobil. „Základom našej stratégie je ponúkať našim zákazníkom kvalitné a bezpečné produkty za priaznivé ceny. Ak ponuka od slovenského dodávateľa spĺňa tieto kritériá, radi s ním budeme spolupracovať a jeho produkty ponúkať našim zákazníkom. Plne si uvedomujeme, že ak zákazník dá prednosť produktu vyrobenému na Slovensku, je to dobré pre ekonomiku štátu, pretože produkt vyrobený u nás dáva prácu našim ľuďom,“ uviedol Miroslav Kepák, komerčný riaditeľ TESCO STORES SR.

21. novembra spolu s ministrom pôdohospodárstva na pozvanie generálneho riaditeľa spoločnosti Tesco Stores SR Martina Dlouhého navštívili Tesco Distribučné centrum v Beckove aj poslanci NR SR z Výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, aby sa sami presvedčili, ako systém kontroly kvality prebieha. „Kvalita výrobkov je jeden z hlavných a najdôležitejších pilierov budovania úspešného obchodu, ktorý je založený na dôvere zákazníka k ponúkaným výrobkom. V Tescu máme vybudovaný fungujúci systém kontrol, ktorý zabezpečuje až 40 ľudí,“ dodal Miroslav Kepák.

Tesco v septembri minulého roka odštartovalo projekt Tesco Dodávateľská akadémia, ktorý zastrešuje všetky aktivity, ktorými reťazec podporuje slovenských dodávateľov.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 132 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 39 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.