Tesco spoplatní igelitové tašky, aby šetrilo životné prostredie

25.7.2013 13:30:00 | Produkty a služby

BRATISLAVA – 25. júla 2013. Po úspešnom projekte zelených bodov za donesenie si vlastnej tašky, počas ktorého zákazníci Tesca znížili počet používaných plastových nákupných tašiek o tretinu, spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. prikročila k ďalšiemu kroku. Od 31. júla 2013 igelitové tašky spoplatní symbolickou sumou 0,03 eur. „Veľa zákazníkov igelitové tašky použije jednorázovo a potom ich vyhodí. Na základe skúsenosti z iných krajín predpokladáme, že vďaka ich spoplatneniu ich zákazníci ušetria väčšie množstvo a dopad na životné prostredie bude ešte pozitívnejší,“ vyhlásil Michal Dyttert, člen predstavenstva Tesco Stores SR, a.s.

V symbolickom spoplatnení igelitových Tesco tašiek vidí spoločnosť spôsob, ako ešte viac prispieť k šetreniu životného prostredia. „Igelitové Tesco tašky sa rozložia do niekoľkých mesiacov, napriek tomu je znižovanie ich počtu krokom správnym smerom,“ pokračuje Michal Dyttert.

Spoločnosť ako alternatívu igelitových tašiek ponúka zákazníkom jutové tašky, malú a veľkú tašku GREEN, či Tesco Organic z recyklovaných materiálov. Navyše v prípade kúpy jutových tašiek Tesco poskytuje doživotnú záruku a garantuje ich bezplatnú výmenu v prípade opotrebovania.

Jutová nákupná taška Taška GREEN malá /veľká Tesco Organic
    Jutová nákupná taška Taška GREEN malá /veľká  Tesco Organic

Súčasne Tesco uzatvára i úspešný projekt zelených bodov za prinesenie si vlastnej tašky. Vďaka programu zákazníci ušetrili až tretinu igelitových tašiek. Zelené body však ešte môžu držitelia karty Clubcard získať pri kúpe vybraných výrobkov šetriacich životné prostredie, ako napríklad bio produkty či ekologické žiarovky.

Šetrenie igelitových tašiek je len jednou z mnohých aktivít Tesca na environmentálnom poli. Len pre ilustráciu, oproti roku 2006 firma ušetrila až 37 percent CO2 emisií. Zároveň v súčasnosti na obchodoch recykluje až 68 percent všetkých odpadov.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 142 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 30 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 45 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.