Tesco sa zapojilo do národnej bločkovej lotérie. Zákazníci môžu ľahko registrovať svoje bločky už pri platení

21.5.2014 09:00:00 | Korporátna

Bratislava, 20. máj 2014 - Tesco sa zapojilo do národnej bločkovej lotérie. Svojim zákazníkom umožní pohodlne a jednoducho zaregistrovať svoj bloček hneď pri platení priamo pri pokladnici. Zaregistrovať si svoje bločky môžu zákazníci v 144 obchodoch Tesco po celom Slovensku.

Proces registrácie bločku prostredníctvom pokladníc Tesco potrvá len niekoľko sekúnd. Registrovať bude možné len bloček z nákupu, ktorého celková hodnota presiahne jedno euro pričom služba bude spoplatnená symbolickou sumou 6 centov s DPH. „Spoplatnenie registrácie je nielen výsledok priamych nákladov, ktoré spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. vynakladá na technické zaistenie procesu registrácie bločkov, ale tiež prevenciou rozdeľovania nákupov,“ hovorí Michal Dyttert, člen predstavenstva spoločnosti Tesco Store SR, a.s.

Registrovať bločky si vďaka novej službe Tesca môže každý zákazník, ktorý dovŕšil vek 18 rokov. Pri pokladnici získa bloček s potvrdením o registrácii a registračným číslom. Vďaka dokladu si po žrebovaní bude môcť overiť, či práve jeho nákupný bloček vyhral. Ak v žrebovaní Prvej šance vyhrá najvyššiu sumu bloček registrovaný prostredníctvom Tesca, spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. výhercovi odovzdá bonus 500 eur v nákupných poukážkach.

Samotné spoplatnenie procesu registrácie bločku pokrýva zvýšené náklady na prevádzkovanie celého pokladničného systému, uchovávaniu dát a celkové zabezpečenie bezproblémového a ľahkého spôsobu registrácie bločkov. „Spustiť podobný projekt v 144 prevádzkach s asi 1300 klasickými pokladňami je finančne i organizačne náročná úloha,“ podotýka Michal Dyttert.

Registrácia bločkov nie je možná v lekárňach a na čerpacích staniciach Tesco, ani pri samoobslužných pokladniciach a v predajniach EXTRA Zlaté Piesky Bratislava, hypermarket Nitra, EXTRA Zvolen, hypermarket Zlaté Moravce, supermarket Brezová pod Bradlom a Expres Bratislava Kresánkova.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 150 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.