Tesco rozširuje rodinu predajní Expres v Bratislave a v Poprade

13.11.2012 11:00:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 13. november 2012 - Zajtra, 14. novembra 2012, o ôsmej hodine ráno privíta spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. prvých zákazníkov v dvoch nových predajniach formátu Expres. V Poprade pôjde o prvú predajňu tohto formátu a v Bratislave to bude sedemnásty Expres v poradí. Obe prevádzky budú slúžiť zákazníkom sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Tesco vytvorilo spolu v oboch mestách priame pracovné príležitosti pre 33 ľudí.

História predajní formátu Expres sa na Slovensku začala písať v roku 2008, kedy Tesco otvorilo prvú takúto predajňu v Bratislavskom Ružinove. Expresy si postupne získavali priazeň svojich zákazníkov a o tri roky neskôr sa začali rozširovať aj do ostatných regiónov Slovenska. Prvým mestom bola Banská Bystrica a prvou obcou Pata v okrese Galanta. Predajne Tesco Expres ponúkajú zákazníkom rýchly servis a výrobky každodennej potreby. Okrem čerstvých potravín s dôrazom na zeleninu a ovocie majú v ponuke aj nápoje, mrazené výrobky, mliečne výrobky, drogériový tovar, potravu pre zvieratá, ale aj dennú tlač, či rezané kvety. Čerstvé mäso, údeniny a lahôdky budú zákazníkom novootváraných Expresov ponúkať partnerské spoločnosti. V Bratislave to bude zákazníkom známy Ilavský a v Poprade Dobrý mäsiar spoločnosti Mecom Trade. Tesco tradične podporuje regionálnych výrobcov pečiva, a preto ani tentoraz na pultoch pečiva nebudú chýbať výrobky od pekárov z regiónu.

Obidve predajne privítajú zákazníkov slávnostným prestrihnutím pásky, ktorému bude predchádzať odovzdanie darov z rúk manažérov predajní. V Bratislave poputuje finančný dar v podobe symbolického šeku občianskemu združeniu Preliezka a v Poprade Občianskemu združeniu pre telesne postihnuté deti v okrese Poprad. Okrem toho reflexné vesty pomôžu zvýšiť bezpečnosť detí z materských škôl zo susedstva predajní. „Zákazníci, ale aj miestne komunity, sú pre nás veľmi dôležití. Tesco tradične podporuje vybrané organizácie z komunity pri otváraní nových prevádzok, ako aj neskôr formou dobrovoľníctva či drobného darcovstva,“ uviedla Zuzana Lošáková, manažérka komunikácie Tesco Stores SR, a.s. A dopĺňa: „O prácu v oboch Expresoch bol veľký záujem. V Bratislave sa na jedno miesto hlásilo približne 26 uchádzačov a v Poprade až 30.“ Veľkému záujmu sa teší aj vernostný program Clubcard. Jeho držiteľmi je dnes už vyše 1,3 milióna spokojných zákazníkov. Pre všetkých nových držiteľov Clubcard má Tesco pripravený darček v podobe 50 bodov pri registrácii v otváraných predajniach. Okrem toho zákazníci majú možnosť na ich prvé nákupy v novootvorených Expresoch využiť zľavu vo výške 2 eurá pri nákupe nad 6 eur.

Tesco Expres Odborárske nám., Bratislava – základné fakty

• slávnostné otvorenie dňa 14. 11. 2012 o 8:00 hod.
    • predajná plocha Expresu – 172 m2
    • 2 400 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri expresné pokladne
    • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • 17 nových pracovných miest

Tesco Expres Poprad Podtatranská – základné fakty

• slávnostné otvorenie dňa 14. 11. 2012 o 8:00 hod.
    • predajná plocha Expresu – 250 m2
    • 2 700 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri expresné pokladne
    • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • 16 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového Tesco Expres Podtatranská

Fotografie z otvorenia nového Tesco Expres Odborárske nám., Bratislava

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 132 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 39 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.