Tesco rozšírilo distribučné centrum na východnom Slovensku

30.6.2015 08:01:02 | Obchody a prevádzka

Bratislava, 30. jún 2015 – Tesco presunulo, rozšírilo a zmodernizovalo svoje distribučné centrum v Prešove. Vďaka tomu vzrástol počet ľudí, ktorí pôsobia v distribúcii Tesca v tomto meste o ďalšie dve desiatky – na viac ako 100 pracovníkov. V súčasnosti maloobchodná spoločnosť len v Prešove priamo zamestnáva asi 430 ľudí na rôznych pozíciách.

„Prešov je ilustračným príkladom toho, ako dokáže maloobchod pomôcť zamestnanosti v krajine. Pracovné príležitosti totiž nevznikajú v jednom centre, hlavnom meste alebo v jednej fabrike. Generujú sa v každom regióne  Slovenska. Na východe, či západe krajiny,“  vyhlásil Martin Kuruc, Riaditeľ pre retail spoločnosti Tesco Stores SR.  Okrem stovky pracovníkov v novom distribučnom centre v Prešove, pracuje ďalších 330 ľudí priamo v obchodoch Tesco.

Nové prešovské distribučné centrum sa nachádza v areáli LCP Petrovany. Doteraz sídlilo v Prešove – Nižnej Šebastovej na Družstevnej ulici. Vďaka novým priestorom sa skladová plocha zvýšila z doterajších 4 900 metrov štvorcových na 6 700 metrov štvorcových.

Z distribučného centra v Prešove budú denne putovať čerstvé i trvanlivé potraviny do obchodov Tesco na východnom aj časti stredného Slovenska. Distribučné centrum v Prešove okrem logistického účelu plní i ďalšiu funkciu. Práve v ňom pracujú kontrolóri, ktorí nonstop preverujú kvalitu doručených potravín ešte pred distribúciou do obchodov Tesco.

Spoločnosť Tesco celkovo na Slovensku priamo zamestnáva celkovo 10 000 ľudí v distribúcii, obchodoch či administratíve. Vďaka tomu je druhým najväčším súkromným zamestnávateľov na Slovensku. Zároveň vytvára pracovné príležitosti i nepriamo. Ide napríklad o zamestnancov SBS služieb, upratovacích, stavebných, logistických či ďalších firiem, ktoré sú úzko naviazané na pôsobenie Tesca v tom či onom regióne.