Tesco prináša v januári desiatky nových pracovných miest

22.1.2014 12:00:00 | Obchody a prevádzka

Bratislava, 20. januára 2014. – Spoločnosť TESCO STORES SR, a. s. vytvorila začiatkom roka nové pracovné príležitosti pre 34 ľudí. Vo Varíne a Trsticiach zajtra o 8.00 hodine otvárajú svoje brány nové supermarkety. Zákazníkom budú otvorené denne od 6.00 do 22.00 hod. Obidve predajne ponúkajú pestrú ponuku výrobkov pre každodenné nákupy doplnené obslužnými pultmi s predajom čerstvého mäsa a lahôdok spoločnosti MECOM TRADE, spol. s r.o.

Dva nové supermarkety priblížia Tesco na krok k jubilejnému počtu predajní. Zajtra privíta prvých zákazníkov 148. a 149. predajňa Tesco. Medzi zákazníkmi v mestách aj obciach je supermarket obľúbený formát predajní. Prináša zákazníkom presne to, čo potrebujú pre každodenné nákupy. Vždy čerstvé potraviny s dôrazom na čerstvé ovocie a zeleninu. Ďalej v ponuke predajní budú mliečne výrobky, pečivo, nápoje, mrazené výrobky, či balené mäsové výrobky. Na pultoch zákazníci nájdu aj kozmetiku, drogériu, elektro doplnky či sezónny tovar. V zóne chleba a pečiva čaká na zákazníkov široký výber čerstvých produktov od osvedčených slovenských výrobcov vrátane pečiva od výrobcov priamo z regiónu, ktorých chute sú zákazníkom veľmi blízke. Vo Varíne to bude pekáreň Turpek a v Trsticiach Hapeko. Pestrú ponuku Tesco doplnia aj čerstvé mäso a údeniny pri obslužných pultoch Dobrý mäsiar partnerskej spoločnosti Mecom.

Tradične slávnostnému prestrihnutiu pásky Tesco odovzdá dary miestnym organizáciám. Vo Varíne si ako partnera vybralo Detský spevácky zbor Uhlíky, ktorý získané prostriedky použije na nákup hudobných nástrojov a ozvučovacej techniky. Aj v Trsticiach sa z daru budú tešiť deti. Tolerancia, n.o. z daru zakúpi zariadenie pre novopostavenú jedáleň, ktorú bude využívať približne 50 detí z miestnej školy. Okrem finančných darov budú v oboch obciach obdarované škôlky reflexnými vestami pre všetky deti a vecným darom vybrané deti, ktoré sa najaktívnejšie zapájajú do environmentálnych aktivít. „Každou predajňou sme bližšie nielen k našim zákazníkom ale aj miestnym organizáciám, ktoré sa venujú sociálne slabším skupinám, deťom či starším ľudom. A nás teší, že všade, kde pôsobíme podporujeme dobré veci okolo nás,“ uviedla pri tejto príležitosti Martina Múčková, manažérka Nadácie Tesco.

Supermarket Tesco Varín – fakty:

• 46. supermarket a celkovo 148. predajňa na Slovensku
    • predajná plocha supermarketu – 650 m2
    • rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 5 600 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri pásové pokladne
    • čas predaja Supermarketu Tesco od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni
    • 17 nových pracovných miest
    • čas predaja obslužných pultov Dobrý mäsiar – denne, od 6.00 do 22.00 hod.

Supermarket Tesco Trstice – fakty:

• 47. supermarket a celkovo 149. predajňa na Slovensku
    • predajná plocha supermarketu – 710 m2
    • rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 5 600 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri pásové pokladne
    • čas predaja Supermarketu Tesco od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni
    • 17 nových pracovných miest
    • čas predaja obslužných pultov Dobrý mäsiar – denne, od 6.00 do 22.00 hod.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 149 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 47 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.