Tesco prichádza do najväčšej obce na Slovensku

16.11.2011 14:04:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 16. novembra 2011. Zajtra, 17. novembra 2011, o ôsmej hodine ráno otvorí spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. svoju 111. obchodnú jednotku na Slovensku. Bude ňou supermarket v Smižanoch. Tento v poradí 33. supermarket na Slovensku je situovaný v centre obce Smižany a pre zákazníkov bude otvorený sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Pre obyvateľov Smižian a blízkeho okolia táto prevádzka Tesco vytvorila priamo 23 nových pracovných miest.

Trojicu predajní, ktoré tento týždeň otvára Tesco, uzatvára supermarket v obci Smižany. Na východnom Slovensku je to prvá obec, v ktorej bude Tesco prevádzkovať tento formát predajne. Zákazníci si na ploche 800 m2 budú môcť kúpiť až 5 300 položiek potravinového a nepotravinového tovaru vysokej kvality. Pestrú sortimentnú ponuku Tesca doplní o mäso a lahôdky osvedčený partner, spoločnosť Novák. Pohodlný nákup zákazníkom okrem iného zabezpečí 46 parkovacích miest. Z nich dve miesta budú vyhradené pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a dve miesta pre rodiny s deťmi. „Počas náboru pracovníkov pre supermarket som sa dozvedela, že ľudia v obci sa na Tesco už veľmi tešia. Obdobnú predajňu tu zatiaľ nemali. Som rada, že je to naša spoločnosť, ktorá im prinesie vysoký štandard v oblasti maloobchodu. Ja aj moji kolegovia sa budeme snažiť poskytnúť zákazníkom najvyššiu úroveň služieb a získať si ich dlhodobú lojalitu. Všetkých srdečne vítame,“ uviedla pri príležitosti otvorenia manažérka supermarketu Alica Meňkyová.

Lokálni dodávatelia
    Okrem širokej ponuky, čerstvosti a dobrých cien môžu zákazníci predajne očakávať aj výrobky, ktoré sú im chuťovo známe. Tesco dlhodobo podporuje a buduje vzťahy s domácimi dodávateľmi a pre jednotlivé prevádzky zabezpečuje výrobky od lokálnych výrobcov. V Smižanoch si zákazníci budú môcť vybrať pekárenské výrobky od firmy MPC CESSI, a. s. V ponuke od tejto pekárne zo Spišskej Novej Vsi bude až 17 produktov a medzi nimi nebude chýbať ani ich špecialita, ktorou je spišský zemiakový chlieb.

Podpora miestnych komunít
    Slávnostnému prestrihnutiu pásky bude už tradične predchádzať odovzdanie niekoľkých darov. Finančný dar v podobe symbolického šeku dostane Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých č. 698 zo Smižian. Získané prostriedky použije na organizáciu rôznorodých podujatí pre svojich členov. Reflexné vesty zase pomôžu zvýšiť bezpečnosť detí z Materskej školy na Ružovej ulici. Zákazníkov pri príležitosti otvorenia supermarketu čaká zaujímavý celodenný program pre deti aj dospelých.

Supermarket Tesco Smižany – základné fakty

• 33. supermarket a celkovo 111. obchodná jednotka na Slovensku
    • slávnostné otvorenie dňa 17. 11. 2011 o 8:00 hod.
    • predajná plocha supermarketu – 800 m2
    • rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 5 300 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri pokladne
    • 46 parkovacích miest
    • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • 23 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového supermarketu Tesco

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s.
    , člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 111 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 17 expresov, 56 hypermarketov, z toho 5 Extra, 33 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.