Tesco oznámilo polročné výsledky 2015/2016 pre svoj biznis v strednej Európe

7.10.2015 07:00:00 | Prevádzky

Polročné výsledky 2015 / 2016

• Like-for-like tržby rástli na všetkých európskych trhoch, aj preto, že zákazníci dobre reagovali na naše investície do čerstvých potravín.
    • Vytvorenie jednotného biznisu pre strednú Európu akcelerovalo rast a znížilo prevádzkové náklady.
    • Celkovo like-for-like tržby mimo Veľkej Británie (medzinárodné trhy okrem UK) v prvej polovici roka rástli po prvý raz za tri roky.
    • Tržby skupiny sa znížili o (0,3 %) v stálych sadzbách.

Správa generálneho riaditeľa Tesco stredná Európa

David Morris, generálny riaditeľ pre Tesco stredná Európa ohľadne polročných výsledkov povedal: Našim kolegom, partnerom a dodávateľom patrí všetka česť za skvelý výkon v prvej polovici roka a chcel by som im poďakovať za ich tvrdú prácu.

Sústreďujeme všetku našu energiu na to, aby sme našim zákazníkom v strednej Európe prinášali každý deň niečo naviac. Práca, ktorú sme odviedli na vytvorení jednej obchodnej jednotky z celej strednej Európy nám teraz šetrí čas, peniaze a energiu, ktoré tak môžeme investovať do zlepšovania toho, čo ponúkame pre našich zákazníkov.“

Viac informácií môžete nájsť v tlačovej správe na:

Tesco pôsobí na Slovensku už 18 rokov. Za ten čas sa stalo synonymom moderného maloobchodu, priekopníkom multikanálového predaja a dlhodobým partnerom slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje 158  obchodov najrôznejších formátov, 18 čerpacích staníc, ale aj služby Tesco Potraviny domov a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a je druhým najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine. Neustále inovuje svoju ponuku. Zákazníkom ponúka aj široký výber privátnych výrobkov pod značkou Tesco, ale aj značku potravín pre deti Vitakids alebo tradičné slovenské výrobky pod značkou Tesco Pravá chuť. Viac o spoločnosti nájdete na www.tescoslovensko.sk