Tesco otvára svoj prvý Expres v Prievidzi

5.6.2012 13:56:00 | Obchody a prevádzka
Bratislava, 5. jún 2012 - Zajtra, 6. júna 2012, o ôsmej hodine ráno privíta spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. zákazníkov v novej a zároveň prvej predajni formátu Expres v meste Prievidza. Táto 123. obchodná jednotka na Slovensku je situovaná v obchodnom stredisku na ulici A. Mišúta na sídlisku Zapotôčky a pre zákazníkov bude otvorená sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Prácu v Exprese si našlo 17 obyvateľov Prievidze a okolia.

Prvých zákazníkov privítalo Tesco v Prievidzi už pred desiatimi rokmi. Vtedy tam otvorilo svoj hypermarket, za ktorým nasledoval supermarket v centre mesta. Prvou predajňou formátu Expres sa Tesco tentoraz dostáva ešte bližšie k obydliam svojich zákazníkov. Predajňa ponúkne predovšetkým obyvateľom sídliska Zapotôčky všetko pre ich každodenné nákupy. Na predajnej ploche 200 m2 bude zákazníkom poskytovať široký sortiment 2 400 položiek tovaru. Okrem čerstvých potravín s dôrazom na zeleninu a ovocie budú v ponuke aj nápoje, mrazené výrobky, mliečne výrobky, drogériový tovar, potrava pre zvieratá, ale aj denná tlač, či rezané kvety. V zóne chleba a pečiva čaká na zákazníkov široký výber čerstvých produktov vrátane ponuky od lokálnej pekárne Duke, s.r.o. Tú si Tesco vybralo v rámci svojej dlhodobej stratégie podpory a budovania vzťahov so slovenskými dodávateľmi. Tesco pre jednotlivé svoje prevádzky zabezpečuje výrobky aj od lokálnych výrobcov. Na Zapotôčkách si zákazníci budú môcť vybrať 13 druhov výrobkov od obľúbenej miestnej pekárne.

„Sme radi, že naše služby a ponuku dostávame v Prievidzi aj na Zapotôčky. Verím, že aj tento najmenší formát predajne zákazníkov zaujme. Z neďalekého hypermarketu sú určite zvyknutí na veľmi široký sortiment a aj rôzne oddelenia, ktoré v Exprese nemáme. Sme určení pre rýchle nákupy výrobkov každodennej potreby a verím, že si našu predajňu pre takéto nákupy obľúbia,“ hovorí pri príležitosti otvorenia manažérka predajne Silvia Sekáčová.

Slávnostnému prestrihnutiu pásky bude už tradične predchádzať odovzdanie niekoľkých darov organizáciám z miestnej komunity. Finančný dar v podobe symbolického šeku dostane Sociálno-integračné centrum mesta Prievidza. Získané prostriedky použije na zrealizovanie opráv a údržby interiérových a exteriérových priestorov centra. „Som rada, že náš Expres podporí toto centrum, ktoré slúži viacerým organizáciám a občianskym združeniam zdravotne postihnutých osôb. Som presvedčená, že je v komunite veľmi potrebné,“ uviedla manažérka Expresu Silvia Sekáčová. Okrem toho reflexné vesty zase pomôžu zvýšiť bezpečnosť detí priamo zo susednej Materskej školy na ulici A. Mišúta.

Tesco Expres Prievidza Mišúta – základné fakty

• 24. prevádzka malého formátu a celkovo 123. obchodná jednotka na Slovensku
  • slávnostné otvorenie dňa 6. 6. 2012 o 8:00 hod.
  • predajná plocha Expresu – 200 m2
  • rýchly servis na každodenný nákup
  • čerstvé aj trvanlivé potraviny
  • 2 400 druhov výrobkov v ponuke
  • štyri pokladne, z toho dve expresné
  • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
  • 17 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového Tesco Expres

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 123 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 24 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 36 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.