Tesco otvára prvý Expres v Turci

9.12.2011 12:16:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 9. decembra 2011. Dňa, 12. decembra 2011, o ôsmej hodine ráno otvorí spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. svoju 112. obchodnú jednotku na Slovensku. Bude ňou najmenší formát Expres. Tento v poradí 18. Expres na Slovensku je situovaný v centre obce Sučany a pre zákazníkov bude otvorený sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Pre obyvateľov Sučian a blízkeho okolia táto prevádzka Tesco vytvorila priamo 12 nových pracovných miest.

Široký sortiment
    Druhou obcou na Slovensku, v ktorej Tesco otvára svoju predajňu formátu Expres, sú Sučany. Na predajnej ploche 250 m2 bude zákazníkom poskytovať všetko čo potrebujú na rýchly každodenný nákup. Efektívne využitie predajne umožní ponúknuť až 2 300 tovarových položiek. „Tesco už väčšina obyvateľov pozná z neďalekého Martina a od miestnych ľudí som sa dozvedela, že sa tešia, že majú našu prevádzku aj vo svojej obci. Ja a môj tím všetkých v Exprese srdečne vítame a veríme, že sa naša moderná predajňa stane ich obľúbenou. My urobíme všetko pre to, aby odchádzali vždy spokojní,“ hovorí pri príležitosti otvorenia manažérka prevádzky Adriana Myslivcová, a dopĺňa, „o pracovné miesta bol vysoký záujem a mali sme vyše 350 uchádzačov o prácu v Exprese.“

Podpora lokálnym dodávateľom
    Okrem širokej ponuky, čerstvosti a dobrých cien môžu zákazníci predajne očakávať aj výrobky, ktoré sú im chuťovo známe. Tesco dlhodobo podporuje a buduje vzťahy s domácimi dodávateľmi a pre jednotlivé prevádzky zabezpečuje výrobky od lokálnych výrobcov. V Sučanoch si zákazníci budú môcť vybrať pekárenské výrobky od firmy Sučianská pekáreň, s. r. o. V ponuke od tejto pekárne bude aj dobre známy sučianský chlieb s vysokým podielom raže, pri príprave ktorého nepoužívajú žiadne aditíva ani chemické prísady.

Tesco obdaruje deti z miestnej komunity
    Na otvorení prevádzky sa zúčastní aj starosta obce Jozef Petráš. Skôr ako slávnostne prestrihne pásku bude odovzdaných niekoľkých darov. Finančný dar v podobe symbolického šeku dostane klub Dráčik detského hasičského zboru v Sučanoch. Získané prostriedky použije na kúpu ošatenia a materiálneho vybavenia detského klubu. Reflexné vesty zase pomôžu zvýšiť bezpečnosť detí z Materskej školy na Hurbanovej ulici.

Tesco Expres Sučany – základné fakty

• 18. prevádzka malého formátu a celkovo 112. obchodná jednotka na Slovensku
    • slávnostné otvorenie dňa 12. 12. 2011 o 8:00 hod.
    • predajná plocha Expresu – 250 m2
    • rýchly servis na každodenný nákup
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 2 300 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri pokladne
    • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • 12 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového Tesco Expres

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 112 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 18 expresov, 56 hypermarketov, z toho 6 Extra, 33 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.