Tesco otvára prvý Expres na východnom Slovensku

13.12.2011 12:14:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 13. december 2011. Zajtra, 14. decembra 2011, o ôsmej hodine ráno otvorí spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. svoju 113. obchodnú jednotku na Slovensku. Bude ňou najmenší formát Expres situovaný v nákupnom centre v strede obce Čaňa. Tento v poradí 19. Expres na Slovensku bude pre zákazníkov otvorený sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Pre obyvateľov Čane a blízkeho okolia táto prevádzka Tesco vytvorila priamo 16 nových pracovných miest.

Predajňa ponúkne obyvateľom východoslovenskej obce Čaňa a blízkeho okolia všetko pre ich každodenné nákupy. Na predajnej ploche 290 m2 bude zákazníkom poskytovať široký sortiment takmer 3 000 položiek tovaru. V rámci malých formátov predajní tak Expres uspokojí aj náročnejších zákazníkov. Okrem čerstvých potravín s dôrazom na zeleninu a ovocie budú v ponuke aj nápoje, mrazené výrobky, mliečne výrobky, drogériový tovar, potrava pre zvieratá, ale aj denná tlač, či rezané kvety. „Tesco Expres v Čani bude prvým Expresom na východnom Slovensku. Pre celý môj tím je to veľký záväzok. Chceme si získať dlhodobú priazeň zákazníkov a urobíme všetko preto, aby sa k nám radi vracali. Kupujúci sa môžu tešiť na široký sortiment, kvalitné výrobky a nízke ceny. Akciové ponuky hodnotia naši zákazníci dlhodobo ako najlepšie,“ hovorí pri príležitosti otvorenia manažérka prevádzky Mária Rošková, a dopĺňa, „pre verných zákazníkov, držiteľov zákazníckej karty Clubcard, máme pripravených množstvo ďalších výhod.“

Podpora lokálnych dodávateľov
    Okrem širokej ponuky, čerstvosti a dobrých cien môžu zákazníci predajne očakávať aj výrobky, ktoré sú im chuťovo známe. Tesco dlhodobo podporuje a buduje vzťahy s domácimi dodávateľmi a pre jednotlivé prevádzky zabezpečuje výrobky od lokálnych výrobcov. V Čani si zákazníci budú môcť vybrať pekárenské výrobky od BPS Company, s. r. o. V ponuke od tejto miestnej pekárne bude 12 druhov výrobkov, medzi ktorými nebude chýbať chlieb alebo obľúbené rožky s bielou a tmavou čokoládovou polevou.

Podpora miestnych komunít
    Slávnostnému prestrihnutiu pásky bude už tradične predchádzať odovzdanie niekoľkých darov. Finančný dar v podobe symbolického šeku dostane Krízové stredisko a zariadenie dočasnej starostlivosti o deti v Čani. Získané prostriedky použije na kúpu detského oblečenia a obuvi. Reflexné vesty zase pomôžu zvýšiť bezpečnosť detí z Materskej školy na Školskej ulici.

Tesco Expres Čaňa – základné fakty

• 19. prevádzka malého formátu a celkovo 113. obchodná jednotka na Slovensku
    • slávnostné otvorenie dňa 14. 12. 2011 o 8:00 hod.
    • predajná plocha Expresu – 290 m2
    • rýchly servis na každodenný nákup
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • takmer 3 000 druhov výrobkov v ponuke
    • štyri pokladne
    • čas predaja od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • 16 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového Tesco Expres

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 113 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 19 expresov, 56 hypermarketov, z toho 6 Extra, 33 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.