Tesco otvára hypermarket v Komárne

23.10.2012 15:10:00 | Prevádzky
    Bratislava, 23. októbra 2012 – Zajtra, 24. októbra 2012 o ôsmej hodine ráno, privíta spoločnosť Tesco Stores SR, a. s. prvých zákazníkov vo svojej novej predajni v Komárne, ktorú minulý mesiac prevzala od Hypernovy. Táto 128. obchodná jednotka Tesco na Slovensku bude pre zákazníkov otvorená sedem dní v týždni od 6:00 do 22:00 hod. Popri hypermarkete bude zákazníkom slúžiť aj nonstop otvorená čerpacia stanica pohonných hmôt. Pre obyvateľov Komárna a blízkeho okolia Tesco zachovalo 41 pôvodných pracovných miest Hypernovy a vytvorilo priamo 35 nových pracovných miest pre spustenie prevádzky vynoveného hypermarketu.

Komárňanom a obyvateľom okolia prináša Tesco vynovenú a modernú predajňu formátu hypermarket. Na predajnej ploche 2660 m2 si zákazníci budú môcť vybrať široký sortiment potravinového aj nepotravinového tovaru. Samozrejmou súčasťou ponuky bude čerstvé ovocie a zelenina a trvanlivé potraviny, ktoré zaberú väčšiu časť predajne. Okrem potravín si návštevníci na predajnej ploche nájdu aj hračky, elektroniku, knihy, DVD, domáce a športové potreby alebo príslušenstvo pre automobily. V ponuke nebude chýbať ani oblečenie, drogéria, či kozmetika. Okrem toho zákazníci pod jednou strechou nájdu v nájomnej zóne aj doplnkové služby a tovar, na ktoré boli zvyknutí. Novinkou bude lekáreň, ktorá bude otvorená čoskoro.

„V Komárne sme za krátke obdobie, doslova pár týždňov, stihli kompletne premeniť a vynoviť pôvodný hypermarket. Som rada, že obyvateľov mesta aj okolia môžem privítať v modernej predajni Tesco. Zákazníci, ktorí boli zvyknutí na tento hypermarket u nás nájdu rozšírený sortiment na mnohých oddeleniach, úplne vynovené oddelenie textilu so širokou ponukou, vrátane oblečenia obľúbenej módnej značky F&F. Novinkou pre zákazníkov budú aj samoobslužné pokladne. Zákazníkom ponúkneme veľmi široký sortiment čerstvého a trvanlivého pečiva, vyše päťsto položiek. Tesco už tradične spolupracuje s regionálnymi pekármi a pre náš hypermarket sme si vybrali pekáreň BAKER. Zručnosti ich pekárov neraz ocenili prestížne poroty najvyššími oceneniami doma aj v zahraničí,“ uviedla pri príležitosti otvorenia riaditeľka predajne Monika Résöová a dopĺňa: „Verím, že zákazníci sa u nás budú cítiť príjemne a s celým mojim kolektívom im budeme vždy nápomocní.“

Na slávnostné otvorenie prevádzky prijal pozvanie viceprimátora mesta Komárno Béla Szabó. Slávnostnému prestrihnutiu pásky viceprimátorom a riaditeľkou prevádzky bude predchádzať odovzdanie niekoľkých darov. Finančný dar v podobe symbolického šeku dostane Materská škola ul. Mieru 16 v Komárne. Získané prostriedky použije na nákup pružinových hojdačiek na školský dvor. Dar v podobe reflexných viest pre vyššiu bezpečnosť detí počas prechádzok dostane miestna Materská škola na Handlovskej ulici 4.

Hypermarket Tesco Komárno – základné fakty

• 61. hypermarket a celkovo 128. obchodná jednotka na Slovensku
    • slávnostné otvorenie dňa 24. 10. 2012 o 8:00 hod.
    • predajná plocha hypermarketu – 2 660 m2
    • široká ponuka kvalitného potravinového aj nepotravinového tovaru
    • 16 600 druhov výrobkov v ponuke
    • nájomná zóna s ôsmymi prevádzkami
    • osem pásových pokladní a štyri samoobslužné pokladne
    • 214 parkovacích miest, z toho šesť pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu
    • čas predaja hypermarketu od 6:00 do 22:00 hod. sedem dní v týždni
    • čerpacia stanica pohonných hmôt otvorená nonstop
    • 41 zachovaných pracovných miest pôvodného zamestnávateľa (Hypernovy) a 35 nových pracovných miest

Fotografie z otvorenia nového Tesco hypermarketu

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 129 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 24 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 38 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.