Tesco otávara 100. obchod na Slovensku

28.6.2011 13:35:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava - Poltár, 28. jún 2011 – Supermarket Tesco Poltár bude stým obchodom, ktorý bude prevádzkovať spoločnosť Tesco na Slovensku. Deje sa tak krátko potom, ako si spoločnosť pripomenula iný medzník – 15. výročie pôsobenia na slovenskom trhu. Obchod v Poltári poskytne služby, na aké sa obyvatelia mesta už dlhšie tešili – na široký sortiment kvalitných potravín, na cenové programy, na veľkorysý čas predaja a nepochybne aj na nové pracovné príležitosti, ktoré sa tu vytvorili. Slávnostné otvorenie bude v posledný júnový deň 30. júna o 8-mej hodine ráno. Predajná plocha obchodu predstavuje 700 m2, v ponuke bude 4 700 druhov výrobkov, otvorený bude 7 dní v týždni od 6-tej do 22-hej hodiny a prácu tu našlo 23 ľudí z mesta a okolia.

„Želáme si, aby si náš obchod obľúbili všetci obyvatelia mesta i okolia, aby zažívali u nás ten najlepší pocit, ktorý zákazníkov môže počas nákupov sprevádzať – aby za nízke ceny nakúpili kvalitný tovar a aby boli rýchlo obslúžení“, hovorí Gabriel Csomo, manažér supermarketu Tesco Poltár krátko pred otvorením novej prevádzky.

Podstatnú časť predajnej plochy zaberú potraviny, predovšetkým čerstvé ako mliečne výrobky, lahôdky, ovocie a zelenina a chlieb a pečivo. Pekárenské výrobky budú nielen od veľkých výrobcov, ale budú sa pripravovať priamo v dopekovej peci a ponuka bude rozšírená aj o 26 druhov výrobkov miestnej firmičky Pekárne s.r.o. Halič – pôjde nielen o chleby pripravené podľa miestnych chutí a tradičných receptúr, ale aj o záviny, pagáče, buchty, štrúdľu ci pizu. Mäso a údeniny sa budú predávať pultovým spôsobom od osvedčeného nájomcu Nováka.

Z nepotravinového sortimentu tu bude tovar z drogérie, kozmetiky, z textilu najmä spodná bielizeň a oblečenie pre deti a bude tu aj denná tlač či rezané kvety.

Vernostný program Clubcard prinesie výhody zákazníkom aj sem. Použitím karty sa zvýhodní každý nákup a na jedno konto môžu zbierať body rodinní príslušníci prostredníctom troch kariet. Novinkou sú zelené body Clubcard. Držitelia vernostnej karty Clubcard budú mať nielen ďalšiu možnosť ako získať ešte viac bodov na svoje konto, ale svojim správaním budú šetriť prírodu – za nákup ekologických výrobkov ako žiariviek, batérií či jutových alebo Organic tašiek na opakovaný nákup dostanú desiatky bodov navyše. A body získajú aj tým, že si nezoberú igelitovú tašku, ale si prinesú vlastnú z domu.

Tesco svoju tradíciu – pomáhať komunitám na každom novom mieste kam vstupuje so svojim novým obchodom – neporuší ani v prípade Poltára. Symbolický šek v hodnote 500 euro dostane v deň otvorenia v rámci ranného slávnostného ceremoniálu Mestský volejbalový klub. 100 reflexných viest pre vyššiu bezpečnosť na cestách detí dostane zas Základná škola v Poltári.

Niekoľko faktov o supermarkete Tesco Poltár:

• Supermarket Tesco Poltár je 100. obchodom Tesco na Slovensku
    • Predajná plocha je 700 m2, sortiment predstavuje 4 700 druhov výrobkov, čas predaja bude od 6. do 22. hodiny 7 dní v týždni a prácu tu našlo 23 ľudí
    • Obchod bude poskytovať hlavne potraviny, z nich najmä čerstvé, ktoré sa budú dovážať denne z distribučného centra Tesco Prešov
    • V ponuke budú kvalitné výrobky od miestneho dodávateľa z Pekárne s.r.o. Halič, celkovo 26 druhov najmä chlebov a sladkých výrobkov

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 100 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 12 expresov, 54 hypermarketov, z toho 4 Extra, 29 supermarketov a 16 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 8 800 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých