Tesco Online nákupy znižujú objem plastov

11.11.2019 13:20:27 | Spoločenská zodpovednosť

BRATISLAVA 11. novembra 2019 -  Objednávky z najväčšieho e-shopu potravín na Slovensku Tesco Online nákupy nebudú viac doručené zákazníkom v plastových taškách. Zákazníci si môžu zvoliť doručenie nákupu v papierovej taške alebo bez tašky. Ide o ďalší krok reťazca smerom k zníženiu objemu plastov.

Záleží nám na životnom prostredí a vieme, že aj našim zákazníkom. Chceme im pomôcť znížiť množstvo spotrebovaných plastov, a preto im ponúkame možnosť výberu. Môžu si nechať nákup doručiť bez tašky alebo v papierovej taške,“ hovorí manažérka Tesco online predaja Věra Szabó. Vďaka tomuto kroku dokáže Tesco odľahčiť životné prostredie až o 15 ton plastov ročne.

Tesco Online nákupy

Tesco doteraz ponúkalo svojim zákazníkom na stránkach Online nákupov možnosť zvoliť si spôsob dodania objednávky – v plastovej taške alebo bez tašky. Teraz ide maloobchodný reťazec o krok ďalej a plastové tašky nahradí papierovými. Tie môžu navyše zákazníci vrátiť vodičovi Tesco Online nákupov a spoločnosť zabezpečí ich recykláciu.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Tesco oznámila svoj záväzok znížiť vplyv plastových obalovna životné prostredie. Do roku 2020 spoločnosť odstráni nerecyklovateľné materiály z obalov výrobkov vlastnej značky.  Do roku 2025 budú všetky obaly výrobkov Tesco recyklovateľné alebo opätovne použiteľné.

Aktuálne môžu zákazníci nájsť v ponuke reťazca v nových obaloch z ľahko recyklovateľných materiálov už cukrovinky, prepeličie vajíčka, čerstvé šťavy, smoothies nápoje, mliečne výrobky a mrazené potraviny značky Tesco. Vďaka tejto zmene ušetrilo Tesco v strednej Európe doteraz 10 ton nerecyklovateľných plastov.