Tesco nainštalovalo do predajní v strednej Európe vyše 300 defibrilátorov

28.10.2019 11:27:58 | Produkty a služby

BRATISLAVA 28. október 2019 – Zdravie a bezpečnosť zákazníkov a zamestnancov sú pre spoločnosť Tesco na prvom mieste. Aj preto spoločnosť nainštalovala v hypermarketoch väčších ako 2 000 m2 a v distribučných centrách v strednej Európe 347 automatizovaných externých defibrilátorov (AED). Moderné zariadenia pomôžu v prípade núdze zachrániť životy. V predajniach na Slovensku Tesco zabezpečilo 67 defibrilátorov.

Spoločnosti Tesco záleží na tom, aby jej obchody boli skvelým miestom na prácu a nakupovanie v každom ohľade. V súlade s víziou „Ktokoľvek, kedykoľvek bezpečne domov“ je cieľom spoločnosti zaistiť, aby sa každý, kto pracuje alebo nakupuje v spoločnosti Tesco, každý deň vrátil bezpečne domov.

Nové defibrilátory pomôžu jednoduchšie diagnostikovať život ohrozujúce srdcové arytmie. Tieto prístroje dokážu aplikáciou elektrického výboja obnoviť efektívny srdcový rytmus a tak zachrániť život. Zariadenia sú jednoduché na obsluhu, dávajú hlasové inštrukcie a samodiagnostikujú potrebu elektrického výboja.

„Pre kolegov v obchodoch s defibrilátormi zabezpečíme praktické školenia o ich používaní. Zároveň školenia zahrnieme aj do úvodného tréningu pre nových kolegov a do našich základných školení prvej pomoci. Existuje veľa príkladov, keď práve naše školenia prvej pomoci pomohli zachrániť život. V ťažkých chvíľach kolegovia neváhajú pomôcť ostatným, na čo som hrdý a za čo im ďakujem,“ hovorí Marek Slanina, riaditeľ pre bezpečnosť a prevenciu strát Tesca pre strednú Európu.

Z prieskumov vyplynulo, že pri zásahu v prípade zástavy srdca mimo nemocníc pomohli defibrilátory dostupné verejnosti zachrániť život v 40 % prípadoch. Ak sú navyše použité včas, postihnutý človek má vyššiu pravdepodobnosť prežitia.

Tieto jednoducho použiteľné zariadenia, ktoré spoločnosť Tesco zakúpila do svojich obchodov v celej strednej Európe, tak môžu významne pomôcť pri záchrane životov zákazníkov či kolegov.