Tesco Beh pre život vyvrcholí v Banskej Bystrici

11.6.2012 14:02:00 | Spoločenská zodpovednosť
    Banská Bystrica 11. jún 2012 – Už túto sobotu 16. júna 2012 o 11.00 hod. vyvrcholí obľúbený celoslovenský Tesco Beh pre život v Banskej Bystrici. Nesúťažný charitatívny beh pod záštitou primátora mesta Petra Gogola príde na štart podporiť aj patrónka behu pre celú SR – úspešná slovenská maratónska bežkyňa Katarína Berešová, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. Nenáročnú 3,5-kilometrovú trasu centrom mesta môžu ľudia z Banskej Bystrice a okolia prebehnúť alebo prejsť príjemnou prechádzkou s ratolesťami či štvornohým miláčikom. Cieľom tohtoročného behu je za štartovné a dary kúpiť unikátny prístroj INCUCYTE (čítaj inkjusait) na výskum rakoviny.

„Pozývame na štart všetkých ľudí s dobrým srdcom, ktorí chcú pomôcť zbierke na výskum rakoviny a urobiť niečo dobré pre iných aj svoje zdravie,“ pozýva Banskobystričanov podporiť charitatívny beh populárny hokejista Vladimír Országh, ktorý sa stal patrónom behu aj na základe odporúčaní fanúšikov na facebookovej stránke Tesco Beh pre život.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať 85 000 eur na nákup prístroja Incucyte™, ktorý sa stane prvým svojho druhu na Slovensku. Ide o unikátne zariadenie, ktoré umožní online sledovať vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí. Získané detailné informácie budú slúžiť pre vývoj nových postupov v liečbe onkologických ochorení. „Počas mája a júna sa na nesúťažných behoch v piatich mestách zúčastnilo doteraz neuveriteľných 13 235 ľudí! Pevne verím, že Bystričania nás prídu tiež podporiť a spoločne prekonáme rekordnú hranicu 14 000 účastníkov.Tešíme sa na vás na štarte,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje.

„Na účasť v tomto charitatívnom behu nemusíte byť vôbec maratónsky bežec. Trasa je nastavená tak, aby ju zvládli behom alebo krokom naozaj všetci a mohli prispieť na dobrú vec,“ doplnila patrónka behu maratónkyňa Katka Berešová. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi či so štvornohými miláčikmi. Všetci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie. Príjemná trasa behu v Banskej Bystrici vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 3,5-kilometrového okruhu je na Námestí SNP. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom – v piatok 15. júna 2012 od 11.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu od 8.30 hod. do 10.00 hod. na Námestí SNP.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.