Tesco beh pre život v Košiciach po prvýkrát!

14.6.2014 13:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Košice, 14. júna 2014 – Košice sa po prvýkrát stali súčasťou 7. ročníka Tesco Beh pre život, najväčšieho športovo-charitatívneho podujatia svojho druhu na Slovensku. V Košiciach sa na štart spolu s hercom Petrom Nádasdim postavilo 1350 ľudí. Pomohli tak vyzbierať sumu 5377 eur, ktorá vďaka Slovenskej nadácii srdca pomôže pri prevencii detskej obezity.

Trasa Tesco Behu pre život v Košiciach, v meste s bohatou maratónskou tradíciou, predstavovala 3900 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 3,9 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi. Po Košiciach sa v najbližších dňoch pridajú mestá: Žilina (15.6.), Prešov (21.6.) a Bratislava (28.6.). Všetky vyzbierané financie budú využité v rámci edukačných aktivít zameraných na vzdelávanie a prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí či mladých ľudí. Zo štartovného a finančných darov Slovenská nadácia srdca pripraví putovný projekt pre 25 základných škôl po celom Slovensku zameraný na zdravý životný štýl. Stav zbierky, trasy behov i fotografie môžete sledovať na www.behprezivot.sk.

Aj keď Tesco Beh pre život už v Košiciach prebehol, i naďalej môžu obyvatelia Košíc prispieť na dobrú vec. Stačí zaslať ľubovoľný príspevok na účet Nadácie Tesco, vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., číslo účtu  06 352 306 78/0900. Po skončení behov všetky vyzbierané financie budú prevedené na účet Slovenskej nadácie srdca a výšku zaslaných príspevkov zverejnené na webovej stránke. Stav zbierky, trasy behov a fotografie tak môžu ľudia sledovať na www.behprezivot.sk alebo na https://www.facebook.com/tescobehprezivot.

Tesco Beh pre život je charitatívno športové podujatie pre bežcov aj nebežcov. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť spolu s kočíkmi alebo zvieracími miláčikmi. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Za šesť rokov sa do Tesco Behu pre život zapojilo 58 043 ľudí. Beh sa dostal aj za hranice Slovenska, keď podujatie podporili aj slovenskí vojaci na misii v Afganistane. Celkovo sa vyzbieralo 331 863 eur. Tie boli použité na kúpu šiestich unikátnych prístrojov na výskum rakoviny, ktoré v súčasnosti pomáhajú chorým.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 151 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 35 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.