Tesco Beh pre život prelomil rekord aj v Žiline

20.5.2012 10:13:00 | Spoločenská zodpovednosť
    ŽILINA 20. máj 2012 – V sobotu 19. mája 2012 hviezdili športovými výkonmi nielen naši hokejisti. Charitatívny Tesco Beh pre život prišlo podporiť v Žiline rekordných 2 169 ľudí! Na štart pre dobrú vec sa postavilo o 582 bežcov viac ako vlani. Ľudia s dobrým srdcom zo Žiliny a okolia prispeli štartovým 7 113 € na výskum nádorových ochorení. Tesco Beh pre život už piaty rok organizuje Nadácia Tesco v najväčších mestách Slovenska. Tento rok je cieľom vyzbierať 85 000 € na nákup unikátneho laboratórneho prístoroja Incucyte dôležitého pre výskum rakoviny. „Žilinčania ukázali rekordnou účasťou opäť skvelé nadšenie pre správnu vec. Tesco Beh pre život bude ešte pokračovať v troch mestách, ale už teraz sme vďaka ľuďom s dobrým srdcom prekonali rekordnú hranicu v účasti 10 268 bežcov,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco.

„Som veľmi rád, že som mohol byť opäť súčasťou úžasného Tesco Behu pre život aj s celou mojou rodinou. Žilinčania dnes vytvorili fantastickú atmosféru pomoci a ľudskosti,“ uviedol Vladimír Labant, patrón behu v Žiline a bývalý futbalový reprezentant Slovenska, po prebehnutí trate v Žiline. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie – ovocie a nápoj.

V poradí 5. ročník charitatívneho Behu pre život Nadácia Tesco tento rok pre veľký záujem ľudí rozšírila o ďalšie – šieste mesto Banskú Bystricu. „Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice je úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého sme vybrali aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Behu pre život,“ dodal Michal Dyttert z Nadácie Tesco.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.