Tesco Anjel už štvrtý krát pripravil pre 128 detí leto plné zážitkov

6.9.2017 12:43:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava, 6. septembra, 2017 – Výlety do prírody, športové hry a množstvo zábavy si užilo 128 detí zamestnancov Tesca v letných táboroch na Lazoch pod Makytou a pri Prievidzi. Tieto tábory vznikli vďaka projektu Tesco Anjel.  Ide o dobrovoľnú zbierku zamestnancov Tesca, kde môže každý pracovník prispieť symbolickým eurom či inou dobrovoľnou sumou. Spoločnosť Tesco potom celú vyzbieranú sumu zdvojnásobí. Financie následne prerozdelí na pomoc zamestnancom, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Tesco Anjel pomáha zamestnancom popasovať sa s ťažkými životnými situáciami, ako je vážna choroba ich blízkych, pri úmrtí živiteľa rodiny alebo pri nepredvídateľných životných katastrofách. Jednou z aktivít v rámci projektu je aj letný tábor pre deti v ťažkej životnej situácii. Od roku 2014 pod krídlami Tesco anjela zažilo letný týždeň plný zážitkov už 453 detí našich kolegov v ťažšej životnej situácii.

„Sme veľmi radi, že štvrtý ročník letných táborov Tesco Anjel bol taký úspešný. Verím, že sme množstvu rodín spríjemnili aj takouto formou letné prázdniny. Každý z nás sa môže niekedy dostať do situácie, keď si nedokáže sám pomôcť a potrebuje podporu ľudí okolo seba. Aj preto sme vytvorili projekt Tesco Anjel,“ uviedol Martin Krajčovič, hovorca spoločnosti Tesco.

V spoločnosti Tesco pracuje na Slovensku vyše 10-tisíc ľudí a aj touto formou dávajú podľa Krajčoviča najavo, že im na kolegoch záleží.

Vďaka zdvojnásobeniu príspevkov zamestnávateľom program Tesco Anjel pomohol tento rok celkovou sumou viac ako 30-tisíc eur.