Stefan De Loecker je nový generálny riaditeľ spoločnosti Tesco Stores SR

11.1.2012 11:07:12 | Ľudia

Bratislava, 11. januára 2012 – Od 16. januára 2012 bude spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. viesť nový generálny riaditeľ Stefan De Loecker /44/. Do Tesca prichádza po 20 ročnom pôsobení v skupine Nestlé. Stefan De Loecker je Belgičan a na tomto poste vystrieda Johna Christieho, ktorý po dvojročnom veľmi úspešnom pôsobení na Slovensku odchádza na inú pozíciu v spoločnosti Tesco.

„Mojou prioritou bude poskytovať viac služieb a vyššiu kvalitu za atraktívne ceny. Chcem pokračovať v rozširovaní obchodnej siete s rôznymi formátmi,“ hovorí Stefan De Loecker. „Za veľmi dôležitú oblasť podnikania považujem tiež vzťah s komunitami. Tesco patrí medzi najväčšie firmy na Slovensku a má o to väčší záväzok byť dobrým susedom, dobrým partnerom pre komunity, v ktorých podnikáme. Chcem, aby sme ešte viac podporovali slovenskú ekonomiku prostredníctvom dobrej spolupráce so slovenskými dodávateľmi a firmami cez tvorbu množstva nových a kvalitných pracovných miest, cez spoluprácu s lokálnymi mimovládnymi organizáciami a cez ochranu životného prostredia,“ dodal Stefan De Loecker.

Stefan De Loecker sa narodil v Nemecku, vyštudoval Univerzitu v belgických Antverpách odbor aplikovaná ekonómia. Po skončení štúdia nastúpil do belgickej pobočky spoločnosti Nestlé, kde počas ôsmich rokov prešiel viacerými pozíciami v oddelení marketingu a predaja. Po tomto období prešiel na centrálu spoločnosti vo Švajčiarsku, kde koordinoval marketingové aktivity so strategickými mliečnymi výrobkami v Ázii, Oceánii, Afrike a Amerike. Po dvoch rokoch sa stal generálnym riaditeľom Nestlé pre čerstvé mliečne produkty na nemeckom trhu a po ďalších dvoch rokoch bol menovaný za generálneho riaditeľa Nestlé Schoeller pre zmrzliny a mrazené potraviny takisto v Nemecku.

Od roku 2007 sa stal generálnym riaditeľom Maggi Culinary Business v Nemecku a zároveň aj členom predstavenstva spoločnosti Nestlé Germany AG. Od roku 2008 sa presunul do Ruska, kde ako generálny riaditeľ zodpovedal nielen za riadenie firmy v tejto krajine, ale aj v celom eurázijskom regióne.

V máji 2011 Stefan nastúpil do spoločnosti Tesco a od januára 2012 preberie pozíciu generálneho riaditeľa na Slovensku.

Stefan De Loecker je ženatý, má jednu dcéru. K jeho záľubám patrí cestovanie, varenie, futbal a veľmi rád trávi chvíle voľna so svojou rodinou.