Stará Turá sa teší na nové Tesco

2.2.2011 12:45:00 | Obchody a prevádzka

Stará Turá, 2. februára 2011 – Spoločnosť Tesco Stores SR otvára svoj prvý obchod v tomto roku. Je ním supermarket Tesco v Starej Turej. Jeho slávnostné otvorenie – veď pôjde o významnú udalosť v meste - bude zajtra vo štvrtok 3. februára 2011 o 8.00 ráno za účasti primátora Starej Turej Jána Kišša a ďalších hostí. Obchod sa nachádza uprostred mesta, poskytne špičkové služby a široký sortiment najmä v oblasti čerstvých a trvanlivých potravín. Bude otvorený sedem dní v týždni od 6.00 ráno do 21.00. Prácu tu našlo 17 ľudí z mesta a okolia. Ide o obchod malého formátu s veľkosťou 800 metrov štvorcových predajnej plochy. Vysoký počet výrobkov až 4 500 druhov dáva tušiť, že pôjde o najväčšiu prevádzku široko - ďaleko.

V Starej Turej sa tešia na Tesco...
    „Zo spätnej väzby od obyvateľov mesta vieme, ako sa už teraz veľmi tešia na nový supermarket“, hovorí manažér prevádzky Tesco Stará Turá Peter Bilický a pokračuje, „zákazníci poznajú naše obchody z okolitých miest, a tak vedia, že okrem širokého výberu kvalitného tovaru vo veľmi priaznivých cenách pod jednou strechou budú mať „iks“ ďalších výhod spojených s návštevou našej prevádzky“.

Široký sortiment, čerstvosť, kvalita...
    Na zákazníkov čaká kompletná ponuka sortimentu s dôrazom na čerstvé a trvanlivé potraviny. Bude tu bohatá ponuka ovocia a zeleniny, chleba a pekárenských, mliečnych a mäsových výrobkov. Mäso a mäsová výrobky budú v ponuke od osvedčeného nájomcu Nováka. V ponuke budú aj nápoje, hotové jedlá, jedlá na rýchle občerstvenie, ale aj dia výrobky a pet food, teda potrava pre štvornohých spoločníkov v domácnostiach. Z nepotravinového tovaru tu bude základný textil, ako spodná bielizeň pre všetky vekové kategórie, ale aj tovar do domácnosti, papier, auto moto, čerstvé rezané kvety i noviny.

Tesco podporuje miestne chute....
    Tesco už dlhodobo podporuje domácich dodávateľov. „V desiatkach iných lokalít ponúkame tovar dovezený priamo z lokálnych pekární rodinného charakteru. Majstri svojho remesla dobre poznajú miestne chute, ktoré sa rokmi stali veľmi obľúbenými, používajú tradičné metódy výroby pekárenských výrobkov, vďaka ktorým sú výrobky veľmi kvalitné a dlho vydržia“, hovorí Peter Bilický. V tomto obchode bude v ponuke vychytený sortiment z pekárne Cereals Turá Lúka aj so svojim povestným chlebom Turolúčan.

Ako sa dá s Tescom šetriť...
    K výhodám nakupovania v supermarkete Tesco Stará Turá budú nepochybne patriť týždenné akciové ponuky v mnohopercentných zľavách. Špeciálne výhody čakajú na tých, ktorí sa zaregistrujú vo vernostnom systéme Clubcard - patrí k najúspešnejším na Slovensku. Držitelia karty jej používaním budú šetriť každým nákupom. Vždy po troch mesiacoch dostanú vyúčtovanie s presným počtom bodov, ktoré nazbierajú.

Niekoľko ekologických alternatív na odnesenie tovaru...
    Platiť pri niektorej zo štyroch pokladní budú môcť zákazníci platiť v hotovosti, ale aj platobnou kartou alebo stravnými lístkami. Tovar si budú môcť odniesť v ekologických taškách ako je Taška pre život, ktorá je už verejnosti zopár rokov známa ako taška pre život. Je vyrobená z juty a má nosnosť 15 kg. Alebo ekologická taška z recyklovateľného plastu s obrázkom prírody s nadpisom Organic. Alebo veľmi pevná modro-zelená taška Green bag. „Dnes je stále modernejšie používať tašky na opakovaný nákup, lebo sa nimi šetrí príroda, ale ak okolnosti vedú niektorých zákazníkov v používaniu jednorazových igelitiek, tie máme aj naďalej k dispozícii“, vysvetľuje Peter Bilický.

Sme dobrí susedia...
    „Supermarket bude mať na zreteli nielen špičkový servis a každý deň čerstvé výrobky, ale jeho zamestnanci budú dlhodobo dbať o dobré susedské vzťahy s miestnymi komunitami doslova od prvého dňa“, hovorí manažér obchodu v Starej Turej Bilický. Krátko pred slávnostným otvorením obchodu bude naňho čakať milá povinnosť: najskôr odovzdá symbolický šek v hodnote 500 euro miestnej Nadácii Život, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života všetkých ľudí mesta Stará Turá a blízkeho okolia. “Ide o tradíciu, ktorú Tesco striktne dodržuje pri otvorení každého obchodu, ktorý otvára a to od svojho vstupu na Slovensko, teda už 15 rokov”, hovorí Peter Bilický.

Tou ďalšou príjemnou povinnosťou bude odovdať 100 kusov reflexných viest Základnej škole na Hurbanovej ulici. “Tento dar má už tiež svoju tradíciu, aj keď kratšiu ako ten predchádzajúci – spoločnosť Tesco sa pred rokom zaviazala, že pri otvorení každého nového obchodu odovzdá vždy rovných sto kusov reflexných viest predškolskému alebo školskému zariadeniu v záujme o vyššiu bezpečnosť detí na cestách”, ozrejmuje Peter Bilický.

Otvorenie obchodu je spojené so zábavou, darmi a ochutnávkami
    V deň otvorenia supermarketu bude živo. Bude hrať reprodukovaná hudba, bude moderovaný program, vystúpia deti zo základnej školy, po príhovoroch manažéra obchodu a primátora mesta sa prestrihne páska a začne sa písať história nového obchodu. Ešte predtým sa slávnostne odovzdá symbolický šek i reflexné vesty.

Zábavný program bude pokračovať aj o dva dni v sobotu. Prichystané budú raňajky pre zákazníkov, rozdávať sa budú balóniky, súťažiť prostredníctvom Kolesa šťastia, deti si budú môcť nechať namaľovať svoju tvár.

Základné fakty o supermarkete Tesco Stará Turá v skratke:

• Vo štvrtok 3. februára 2011 otvorí spoločnost Tesco Stores SR svoj prvý obchod v tomto roku. Bude to zároveň 93. Tesco obchod na Slovensku.
    • Predajná plocha je 800 metrov štvorcových s ponukou vyše 4 500 druhov výrobkov
    • Obchod sa zameria na ponuky čerstvých a trvanlivých potravín
    • Mäso a mäsové výrobky tu ponúkne osvedčený nájomca Novák
    • Prácu tu našlo 17 ľudí z mesta a okolia a 10 brigádnikov
    • Pri obchode je 55 parkovacích miest
    • Slávnostné prestrihnutie pásky bude krátko pred 8-mou hodinou. Urobí tak primátor mesta Ján Kišš a manažér obchodu Peter Bilický
    • Najbližšie obchody Tesco sú v meste Myjava, Senica, Skalica a Nove Mesto nad Váhom

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 93 obchodov /vrátane supermarketu v Starej Turej/ - 5 obchodných domov, 9 Expresov, 52 hypermarketov, z toho 2 Extra, 27 supermarketov a 16 čerpacích staníc. So svojimi vyše 8 300 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi to najlepšie a stať sa obchodom pre všetkých.