Slovenskí pestovatelia rastú s Tescom

21.11.2018 18:33:41 | Produkty a služby

BRATISLAVA 21. november 2018 – Zemiaky, cibuľu či cesnak slovenskej spoločnosti BROP z Kráľovej pri Senci si môžu kúpiť zákazníci už viac ako desať rokov  okrem slovenských aj v maďarských a českých predajniach Tesco. Pre veľký záujem zákazníkov reťazca o slovenské plodiny spustil jeden z najväčších domácich dodávateľov spoločnosť BROP novú výrobnú linku. Od začiatku spolupráce s Tescom v roku 2005 sa spoločnosti zvýšil obrat o tretinu.

Slovenské firmy sa vďaka spolupráci s Tescom a vlastným značkám reťazca, ako je Perfectly Imperfect (Dokonale nedokonalé), dostanú na pulty predajní nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. V závislosti od sezóny 60 – 70 % tohto sortimentu pochádza od slovenských pestovateľov. Doposiaľ spoločnosť BROP v rámci sortimentu Perfectly Imperfect predala v sieti obchodov Tesco v Česku a na Slovensku viac ako 500-tisíc produktov (zemiaky, cesnak).

Zákazníci Tesca majú čoraz väčší záujem o kvalitnú zeleninu a ovocie od slovenských firiem, preto rozširujeme spoluprácu s mnohými pestovateľmi a dodávateľmi, ako je napríklad spoločnosti BROP Slovakia. Firma dodáva svoje plodiny aj pre našu vlastnú prémiovú značku Tesco Finest, ktorá je dostupná aj v iných krajinách strednej Európy,“  uviedla Lucia Poláčeková, PR manažérka spoločnosti Tesco na Slovensku.

Spoločnosť BROP, ktorá má vlastný sklad aj závod na spracovanie a balenie plodín v Kostolnej pri Dunaji so 70 pracovníkmi, spustila v októbri tohto roku novú výrobnú linku. Linka spracováva zemiaky špeciálne pre značku Tesco Finest – fialové aj žlté. Ročne spoločnosť vyprodukuje okolo 33-tisíc ton zemiakov, z ktorých je vyše 80 % z vlastnej produkcie, a 12-tisíc ton vlastnej cibule.

„Aj vďaka spolupráci s veľkým reťazcom, ako je Tesco, sme začali mnohé plodiny aj sami pestovať. Napríklad doteraz sme cibuľu šalotku nakupovali z Francúzska, ale momentálne máme už vlastnú. Výrobu sme rozšírili o nové odrody zemiakov a cesnaku. Budúci rok by sme chceli začať dodávať do siete Tesco aj nové produkty, ako sú mrkva, petržlen a papriky z našej produkcie,“ uviedol Ing. Juraj Mačaj, konateľ spoločnosti BROP Slovakia, s. r. o., ktorá s Tescom spolupracuje od roku 2005.

Tesco neustále pracuje na posilňovaní slovenskej produkcie vo svojej sieti obchodov. Vďaka tomu  si môžu zákazníci dopriať to najkvalitnejšie od  slovenských dodávateľov, s ktorými Tesco rozširuje spoluprácu.