Slováci čoraz viac podporujú dobré veci – pre život bežalo neuveriteľných 14 824 ľudí!

1.8.2012 14:15:00 | Spoločenská zodpovednosť
    BRATISLAVA 23. júl 2012 – Slovákov s dobrým srdcom, ktorí neváhajú nezištne pomáhať, neustále pribúda. Dôkazom je aj tohtoročná rekordná účasť na jednom z najväčších charitatívnych projektov na Slovensku – na Tesco Behu pre život. Počas mája a júna sa na štart nesúťažných behov na podporu výskumu rakoviny postavilo v šiestich mestách Slovenska rekordných 14 824 ľudí so svojimi rodinami a priateľmi. Dobrú vec aj svoje zdravie tak podporilo o 2 500 účastníkov viac než minulý rok. Absolútnymi rekordérmi v počte účastníkov boli mestá Prešov a Bratislava. Nováčik tohtoročného behu Banská Bystrica tiež prekonal úžasným počtom 1 589 ľudí na trati očakávania organizátorov. Celkovo sa zo štartovného a darov podarilo Nadácii Tesco vyzbierať takmer 60-tisíc eur. Celá zbierka poputuje na zakúpenie špeciálneho prístroja Incucyte, ktorý ako prvý na Slovensku umožní sledovať vývoj nádorových buniek.

„Ide o najúspešnejší ročník za päť rokov fungovania projektu Tesco Beh pre život. Je úžasné, koľko ľudí s dobrým srdcom sa spojilo pre dobrú vec. K splneniu tohtoročného cieľa – zakúpeniu špeciálneho prístroja Incucyte – nám chýba ešte 25 000 eur. Dovolím si preto vyzvať ľudí, že je stále možné sa zapojiť do zbierky formou zasielania dobrovoľných príspevkov na účet 2434842458/0200 a pomôcť dobrej veci,“ povedal Michal Dyttert z Nadácie Tesco.

Stav zbierky je neustále aktualizovaný na www.behprezivot.sk. Konto Behu pre život bude otvorené pre darcov až do konca septembra 2012. „Nesmierne nadšenie verejnosti, patrónov behu v každom meste a primátorov nám aj tento rok pomohlo získať cenné prostriedky na boj so zákernými nádorovými ochoreniami. Všetkým patrí veľké ďakujem v mene Nadácie Výskum rakoviny aj pacientov a veríme, že sme urobili ďalší veľký krok k úspešnejšej liečbe rakoviny,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

K Tesco Behu pre život sa počas piateho ročníka okrem pôvodných miest – Bratislavy, Nitry, Prešova, Žiliny a Trenčína – pripojilo premiérovo a účastnícky aj veľmi úspešne mesto Banská Bystrica. Bežcov na tratiach podporovala už tradične skalná skupina patrónov z minulých ročníkov – obľúbený herec Jozef Vajda, operný spevák Martin Babjak, prezentérka aerobiku Lucia Medeková, futbalový tréner Vladimír Labant, herci Ján Greššo a Eva Pavlíková. Do skupiny patrónov pribudli aj dvaja noví členovia – populárny hokejista Vladimír Országh a nová patrónka behov pre celé Slovensko Katka Berešová, ktorá po charitatívnych behoch odštartuje aj reprezentačný beh za SR na blížiacej sa olympiáde v Londýne.

Výsledky Tesco Behu pre život v roku 2012

Pozn.: K celkovej sume nie sú pripočítané doterajšie príspevky zo zbierok a dary v hodnote 17 064 eur.

Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa konal v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Orzságh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 124 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 24 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 37 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.