Slnečné počasie prilákalo na Partizánsku lúku rekordných 3 817 bežcov!

10.5.2012 10:19:00 | Spoločenská zodpovednosť

BRATISLAVA 5. máj 2012 – Prvý zo série nesúťažných Tesco Behov pre život prekonal všetky rekordy doterajších štyroch ročníkov!!! Na štart sa na Partizánskej lúke v Bratislave v prvú májovú sobotu postavilo neuveriteľných 3 817 ľudí, čo je o 274 viac ako vlani. Ľudia v sobotu prispeli na výskum rakoviny štartovným 14 936 eur. Tesco Beh pre život už piaty rok organizuje Nadácia Tesco. Všetky vyzbierané peniaze pôjdu Nadácii Výskum rakoviny na kúpu laboratórneho prístroja INCUCYTE.

„Je úžasné, že hneď prvé mesto prekonalo minuloročný rekord. Dúfam, že to takto bude pokračovať vo všetkých šiestich mestách. Atmosféra, trať aj počasie boli úžasné,“ uviedla patrónka Tesco Behu pre život pre celé Slovensko maratónska bežkyňa Katka Berešová, ktorá dobehla do cieľa ako prvá žena a trať dlhú 3,5 km prebehla za 12,12 minúty. Bratislavského behu sa zúčastnili aj jeho patróni – operný spevák Martin Babjak, ktorý sa už tradične pridal k bežcom aj na trati, herec Jozef Vajda a medzinárodná prezentérka aerobiku Lucia Medeková, ktorá spolu s Katkou Berešovou a útočníkom HC Slovan Michalom Hudecom odmeňovala bežcov v cieli medailami.

Tesco Beh pre život je séria nesúťažných charitatívnych behov v najväčších mestách Slovenska – po Bratislave môžu ľudia postupne prispieť na výskum rakoviny a urobiť niečo dobré pre svoje zdravie počas mája a júna v Prešove, Nitre, Trenčíne, Žiline a v Banskej Bystrici. „Naším cieľom je v tomto roku vyzbierať 85-tisíc eur na kúpu unikátneho prístroja Incucyte, ktorý ako prvý na Slovensku umožňuje online sledovať vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí. Pevne verím, že úspešným štartom v Bratislave budeme podobne pokračovať vo všetkých šiestich mestách až do úspešného cieľa. Všetkým ďakujeme,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco. Všetky informácie o behoch vrátane trasy a možností prispenia sú na internetovej stránke www.behprezivot.sk alebo na facebookovej stránke Tesco Beh pre život.

Výsledky Tesco Behu pre život

Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Termíny Behu pre život v roku 2012

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
    • deti do 6 rokov: zadarmo
    • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
    • dospelí: 6 €
    • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
    • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Orságh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 121 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 23 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých. www.itesco.sk.