Silné motory na podporu slabých svalov sa rozozvučia pred obchodom Tesco

6.6.2012 14:00:00 | Produkty, Služby, Ceny
Bratislava, 6.júna 2012 – Dňa 8.júna vyhradí Tesco Bratislava EXTRA Zlaté piesky priestor na parkovisku pre približne 80 jazdcov na motorkách, ktorí prídu podporiť ľudí trpiacich svalovou dystrofiou. Spanilá jazda začne o 13:30 na parkovisku pred obchodom Tesco, odkiaľ bude pokračovať naprieč celým mestom až na Nám. SNP, kde jazdci o 14:00 svoju púť ukončia. V tento deň sa uskutoční aj celoslovenská verejná zbierka s názvom Deň belasého motýľa. Výťažok poputuje na zakúpenie kompenzačných a zdravotníckych pomôcok pre ľudí so svalovou dystrofiou. Tesco Stores podporí zbierku aj poskytnutím svojich obchodných priestorov.

„Sme radi, že spoločnosť Tesco a Nadácia Tesco môžu pomôcť pri uskutočnení 1.ročníka spanilej jazdy na podporu ľudí so svalovou dystrofiou. Jedným z kľúčových cieľov v oblasti spoločenskej zodpovednosti Tesco Stores je aj podpora hendikepovaných ľudí a preto sme sa stali partnerom tohto podujatia“, hovorí Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá sa spolupodieľa pri realizácii zrazu motoriek a verejnej zbierky v obchodoch Tesco.

Stretnutie vyznávačov silných motorov sa uskutoční pri príležitosti Dňa belasého motýľa, ktorý pripadne na druhý júnový piatok. Okrem zástupcov Organizácie muskulárnych dystrofikov, ktorá podujatie spojené so zbierkou organizuje, akciu podporí aj viacero známych osobností.

„Cieľom stretnutia je celonárodná osveta o ochorení svalovej dystrofie spojená s verejnou zbierkou. Svalová dystrofia je ochorenie svalov, ktoré spôsobuje ich postupné ochabovanie a imobilitu. Na Slovensku ňou trpí asi 5 000 ľudí“, povedal Jozef Blažek, koordinátor kampane Deň belasého motýľa. „Z vyzbieranej sumy budú zakúpené kompenzačné pomôcky, na ktoré sú ľudia so svalovou dystrofiou odkázaní vo svojom každodennom živote,“ spresnil cieľ zbierky Jozef Blažek.

Symbol ochorenia – belasý motýľ budú pacienti so svalovou distrofiou za asistencie dobrovoľníkov rozdávať počas celého dňa zbierky. Obdarovaný sa bude môcť odvďačiť vhodením príspevku do pokladničky. Motýľ vyjadruje krehkosť ľudí, ktorí sa postupom času stávajú úplne odkázanými na pomoc iných.

Belasý motýľ sa rozletí už 8.júna po celom Slovensku. Vrámci svojho letu zavíta aj do vybraných obchodov Tesco. Zákazníci ako aj široká verejnosť budú môcť vyjadriť podporu pacientom trpiacich svalovou dystrofiou dobrovoľným finančným príspevkom.

Poznámka pre vydavateľa

• V piatok 8.júna sa bude konať prvý ročník spanilej jazdy na podporu ľudí trpiacich svalovou dystrofiou
  • Zraz približne 80 jazdcov na motorkách sa začne na parkovisku pred hypermarketom Tesco EXTRA Bratislava Zlaté piesky, odkiaľ o 13:30 vyštartujú na cestu naprieč Bratislavou až na Nám. SNP
  • 8.jún je zároveň Dňom belasého motýľa, kedy sa uskutoční verejná zbierka v najväčších slovenských mestách
  • Zbierka sa uskutoční aj vo vybraných obchodoch Tesco

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 122 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 23 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 36 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.