Šiesty ročník Behu pre život štartuje už túto sobotu!

29.4.2013 10:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Beh pre životBRATISLAVA 29. apríl 2013 – Najväčšie športové charitatívne podujatie na Slovensku Beh pre život štartuje už o päť dní svoj šiesty ročník! V sobotu 4. mája 2013 o 11.00 hod. sa na Partizánskej lúke v Bratislave uskutoční prvý zo šiestich tohtoročných celoslovenských behov na podporu výskumu liečby rakoviny.Nadácia Tesco venuje všetky vyzbierané príspevky a štartovné na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight. Bežcov z Bratislavy a okolia prídu na štart podporiť patróni projektu herec Jozef Vajda a medzinárodná prezentérka aerobiku Lucia Medeková. Do zbierky sa budú môcť zapojiť všetci ľudia s dobrým srdcom počas mája a júna aj v Banskej Bystrici, Prešove, Nitre, Žiline a Trenčíne. Na všetkých účastníkov čaká okrem bohatého sprievodného programu aj občerstvenie, symbolická medaila v cieli a skvelý pocit z pomoci pre dobrú vec.

„Vlani sa Behu pre život v Bratislave zúčastnilo rekordných 3 817 ľudí! Pozývame všetkých ľudí s dobrým srdcom tento rok opäť rekord prekonať. Podporia tak naraz dve dobré veci – prispejú na výskum rakoviny a upevnia svoje zdravie,“uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje.

Beh pre životCieľom tohtoročného behu je vyzbierať 85 000 EUR na zakúpenie špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. „Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Rozcvička s Luciou Medekovou i skrátená trať pre najmenších

Tesco Beh pre život je séria nesúťažných charitatívnych behov v najväčších mestách Slovenska. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či  v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program.

Účastníci sa môžu tešiť na autogramiádu patrónov charitatívneho behu s hercom Jozefom Vajdom a Luciou Medekovou. Nadšencov športu tiež poteší vystúpenie Romana Voláka, profesionálneho karatistu a držiteľa 68 zlatých medailí z majstrovstiev sveta.

Na bežcov čaká pred štartom i odborná rozcvička s medzinárodnou prezentérkou aerobiku Luckou Medekovou. Športoví odborníci budú počas celého podujatia špeciálnymi prístrojmi merať záujemcom aktuálnu kondíciu a radiť, ako si ju ďalej zlepšovať a rozvíjať.

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Doprava na Beh pre život v Bratislave zadarmo!

Bežci môžu pri presune na trať použiť kyvadlovú dopravu na Partizánsku lúku (zastávka pri Vojenskej nemocnici – Nemocnica Min. obrany SR). Kyvadlová doprava bude fungovať zdarma od 9.30 do 13.00 hod. medzi zastávkami Tesco Lamač a Vojenská nemocnica. Bežcom, ktorí prídu autom, odporúčame zaparkovať pred hypermarketom Tesco Lamač Extra, pretože od Vojenskej nemocnice bude doprava obmedzená.

Termíny Behu pre život v roku 2013

Mesto Termín Štart
    Bratislava – Partizánska lúka 4. 5. 2013 11.00 h
    Banská Bystrica – Námestie SNP 11. 5. 2013 11.00 h