Šieste Tesco Extra je v Banskej Bystrici

24.11.2011 12:30:00 | Obchody a prevádzka
    Banská Bystrica, 23. novembra 2011 – Vyššia úroveň služieb, rozšírená sortimentná skladba, lepšie usporiadanie oddelení, nové regálové vybavenie a nová pokladničná zóna vrátane samooslužných pokladní, ale aj ďalšie pracovné príležitosti a personál s vyššou špecializáciou či ešte dôslednejšia ochrana životného prostredia... To všetko prináša rozsiahla rekonštrukcia hypermarketu Tesco v Banskej Bystrici, ktorý od zajtra bude poskytovať služby už pod prívlastkom Extra. Predajná plocha je modernejšia, prístupnejšie, otvorenejšia, obchodné regály sú od seba vzdialenejšie. Napriek zachovaniu doterajšej predajnej plochy sa počet pracovných pozícií zvýšil o 92 na celkových 321 zamestnancov.

„Obchod sa oveľa viac prispôsobil intuitívnemu správaniu zákazníkov a prinesie im oveľa vyšší nákupný zážitok“, hovorí riaditeľka hypermarketu Tesco Extra Miriam Viczénová a pokračuje, “popri uličke so službami ako Očná optika, Lekáreň či Predaj mobilov, čo je jeden z hlavných charakteristických znakov tohto formátu, tu pribudlo veľa noviniek, ktoré tu doposiaľ neboli – napríklad samoobslužné pokladne či živé a chladené ryby na ľade“.

V oddelení Optiky si možno nakúpiť až z 200 druhov rámov a slnečných okuliarov od bežných až po zvučné značky. Pracujú tu odborníci, okrem očných lekárov aj optometrista a oftalmológ, všetci sú zamestnancami spoločnosti Tesco. Telefónne služby svojim rozsahom služieb, šírkou sortimentu a cenami poskytujú jedinečnú príležitosť na trhu. Ide najmä o poradenstvo, aký druh telefónu a siete môže byť pre zákazníka najvhodnejší. V ponuke je vyše 60 druhov mobilných druhov s príslušenstvom. V Lekárni, ktorá bude otvorená čoskoro, okrem liekov na lekársky predpis bude dostať vitamíny a minerály. Krvný tlak, cholesterol zmerajú zákazníkom zadarmo. Súčasťou tejto servisnej uličky bude aj fotokiosk s tlačiarňou a doterajšie finančné služby.

Medzi ďalšie novinky patrí ešte lepšie usporiadanie jednotlivých oddelení so širším sortimentom tovaru, napríklad kozmetika, textil či oddelenie pre najmenších. Prerobené je aj oddelenie potravín. Zákazníkovi udrie do očí dlhý presklený pult s obsluhou od syrov, olív, údených rýb, šalátov, krájaných údenín, bagiet, cez mäso až po kaďu so živými rybami a chladenými rybami uloženými na ľade. Novú podobu dostalo aj oddelenie ovocia a zeleniny. Sortiment je rozšírený o 80 položiek ako je čerstvá a balená zelenina, ovocie a šaláty, ovocné džúsy, zeleninové šťavy či suché plody. Sú tu nové zelené prepravky, nové marketingové značenie, kontrolné váhy a hlavne oveľa väčší priestor je tu chladený kvôli zachovaniu vysokej kvality výrobkov.

Po novom je ponímané aj oddelenie textilu s zníženým stropom a plávajúcou podlahou, novými skúšobnými kabínami a pokladňou – jej využitím zákazníci ušetria čas. Podobne oddelenie elektroniky, kde je nová stena s televízormi a možnosťou pozrieť sa na svet 3D okuliarmi. Novinkou je aj odborný personál - techtím, ktorý poradí najvhodnejší tip spotrebiča, ktorý predvedie a odskúša. Rozšírená je aj ponuka pre zvieratá, nový je ostrov kvetov a minútka s rýchlym občerstvením. Hneď vedľa je stánok s novinami. Kto sa ponáhľa, môže si nablokovať tovar sám v niektorej z ôsmych samoobslužných pokladniach. Tie sa už v mnohých Tesco obchodoch po celom Slovensku osvedčili, zrýchľujú odbavovanie tých zákazníkov, ktorí nemajú veľa položiek. Celá pokladničná zóna je nová, ako aj podlaha, osvetlenie, ale aj exteriér obchodu - obvodový plášť so striebornou farbou a dreveným obkladom a novými stojanmi na nákupné vozíky.

„Obchod je kompletne nový, je otvorenejší, prehľadnejší, určite sa našim zákazníkom bude veľmi páčiť a počítame aj s vyššou návštevnosťou. Veď všetky obchody, ktoré boli prerobené na Extra formát, zaznamenali rast predajov aspoň o 25 % vyšší než predtým. Vytvorili sme nové pracovné príležitosti, vyškolili personál, čo je tiež garancia vyššej kvality služieb“, uzatvára riaditeľka hypermarketu Tesco Extra Banská Bystrica Miriam Viczénová.

Poznámky pre vydavateľa

• Hypermarket Tesco banská Bystrica predstavuje nový formát obchodu
    • Tento nový koncept predaja prináša zákazníkom vyššiu úroveň služieb než tomu bolo doposiaľ
    • Obchod dostáva prívlastok Extra a po 3 prevádzkach v Bratislave a jednej vo Zvolene a Trnave a je teda šiestym Extra formátom na Slovensku