Sekeráš pobeží s Trenčanmi pre život

25.5.2012 10:10:00 | Spoločenská zodpovednosť

TRENČÍN 25. máj 2012 – V sobotu 9. júna 2012 o 15.00 hod. odštartuje Nádacia Tesco na Mierovom námestí v Trenčíne ďalší ročník populárneho charitatívneho podujatia Tesco Beh pre život. Tento rok sa už do behu zapojilo v troch slovenských mestách vyše 10-tisíc ľudí! Tesco Beh pre život už piaty rok štartuje počas mája a júna v najväčších mestách Slovenska – tento rok sa do behu okrem Trenčína zapojila aj Bratislava, Prešov, Nitra, Žilina, Banská Bystrica. Patrón behu v Trenčíne – úspešný hokejový reprezentant Ľubomír Sekeráš – pozýva všetkých ľudí s dobrým srdcom z Trenčína a okolia podporiť zbierku pre výskum nádorových ochorení. Nenáročnú štorkilometrovú trasu môže každý prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi alebo štvornohým miláčikom. Výťažok zo štartovného pôjde na kúpu unikátneho prístroja Incucyte dôležitého pre výskum nádorových ochorení.

„Šport je súčasťou môjho života. Veľmi rád prostredníctvom neho podporím už druhý rok za sebou dobrú vec na podujatí Tesco Beh pre život. Stretneme sa na štarte!“ odkazuje Trenčanom Ľubomír Sekeráš.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať 85 000 eur na nákup prístroja Incucyte™ (vyslov inkjusait), ktorý sa stane prvým svojho druhu na Slovensku. Je to unikátny prístroj na sledovanie vplyvu rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí.

Prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická upozornila, že podľa minuloročných štatistík na Slovensku ochorie na rakovinu 25 000 ľudí, z ktorých 12 000 zomrie. „A keď sa pozeráme na súčasné štatistiky, tak nás úplne alarmovalo číslo, že prakticky za relatívne krátky čas už predstavuje 28 000 novo diagnostikovaných pacientov za jeden rok.“ Aj na základe tohto projektu sa podarilo podľa nej nadácii realizovať svoje plány. „Týmto behom sa už za štyri jeho ročníky získalo toľko financií, že sa mohli kúpiť naozaj veľmi dôležité prístroje, ktoré slúžia nielen na výskum, ale, samozrejme, aj na včasnú diagnostiku pacientov,“ dodala Klobušická.

Minulý rok sa Trenčania zapojili do úspešného charitatívneho projektu po prvýkrát. Podporiť dobrú vec prišlo na štart neuveriteľných 1 049 ľudí! „Veríme, že aj tento rok sa stretneme na štarte v meste športu Trenčín v hojnom počte a zažijeme spoločne tú úžasnú atmosféru, keď sa ľudia s dobrým srdcom spoja pre pomoc iným,“ doplnil Michal Dyttert z Nadácie Tesco.

Pomôcť môže každý
    Zúčastniť sa Tesco Behu pre život môžu všetci bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s malými deťmi. Trasa je aj tento rok zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Účastníci behu ju môžu prebehnúť alebo prejsť príjemnou prechádzkou so svojimi ratolesťami či štvornohými miláčikmi. Vítaný je každý, kto má chuť zažiť úžasnú atmosféru chvíle, keď sa spoja ľudia s dobrým srdcom pre správnu vec. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko so štartovným číslom a štartový balíček obsahujúci darčeky od partnerov podujatia, v cieli zas symbolickú medailu. Bežci si budú môcť vychutnať aj občerstvenie po dobehu do cieľa a zapojiť sa do tomboly o zaujímavé vecné ceny.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.