Projekt Naše mesto v Bratislave podporilo aj 70 zamestnancov spoločnosti Tesco Stores SR

14.6.2013 21:04:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava, 14. jún 2013 – Až 280 hodín práce pre krajšiu Bratislavu. Takto možno zhrnúť príspevok spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. v rámci projektu Naše mesto. Sedemdesiat zamestnancov spoločnosti v piatok upratovalo Bratislavu hneď na troch miestach - na Zlatých Pieskoch, v Petržalke a na Kamennom námestí. Celkovo vyzbierali 75 vriec odpadu.

Do zbierania odpadu sa zapojili dobrovoľníci pôsobiaci na rôznych pozíciách, členovia predstavenstva i pracovníci z obchodov. „Niekedy je dobré  pohrabať sa aj v inej problematike. Výsledky snahy sú badateľné okamžite,“ vysvetľoval s humorom Michal Dyttert, člen predstavenstva spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. Michal zbieral odpad a čistil okolie v bratislavskej Petržalke.

Najviac zamestnancov spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. však čistilo okolie Zlatých Pieskov. Dobrovoľníkom na Zlatých pieskoch sa podarilo vyzbierať takmer päťdesiat vriec odpadu. Pre porovnanie, na Kamennom námestí sa úlovok zmestil do dvadsiatich vriec. V Petržalke  sa vyzbieralo ďalších päť vriec. Celkovo je tak Bratislava ľahšia o 75 vriec odpadu.

Vo všeobecnosti sa dobrovoľníctvu v spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. darí. Ilustruje to skutočnosť, že v minulom finančnom roku (od 1.3.2012 do 28.2.2013) sa do firemného dobrovoľníctva zapojil takmer každý desiaty zamestnanec firmy.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 139 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 29 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 43 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.