Prieskum rozhodol. Cenu Obchodník s potravinami získalo Tesco

30.4.2014 09:15:00 | Korporátna

Bratislava, 30 apríl 2014 – Nezávislý prieskum verejnej mienky rozhodol, že cenu MasterCard Obchodník s potravinami roka 2013 získala spoločnosť Tesco Stores SR, a.s..

„Cenu si vážime predovšetkým pre jej zákaznícky rozmer. Práve zákazníci rozhodli o tom, že sme v našej kategórii zvíťazili. Preto aj ocenenie považujeme za veľký záväzok neustále zlepšovať naše služby a ponuku,“ vyhlásil Martin Dlouhý, generálny riaditeľ spoločnosti TESCO STORES SR, a.s., ktorý cenu včera osobne prevzal.

Súťaž MasterCard Obchodník roka si podľa organizátorov kladie za cieľ vyzdvihnúť najlepších obchodníkov a  pomôcť spotrebiteľom v orientácii na trhu. Ceny v ôsmych kategóriách sa udeľujú podľa výsledkov prieskumu verejnej mienky od nezávislej agentúry INCOMA GfK.

Včera večer získalo Tesco i tretie miesto v súťaži Múza Merkúra v kategórii TOP značka v obchode za svoju kampaň Zapatrošení Šmolkovia v Tescu. Ocenenie udeľuje odborná porota a súťaž prebieha pod záštitou Zväzu obchodu a cestovného ruchu.

„Každé ocenenie nás uisťuje, že svojou prítomnosť na Slovensku prispievame nielen ku skvalitneniu maloobchodu, či zvyšovaniu zamestnanosti, ale i k zákazníckej spokojnosti,“ pokračuje Martin Dlouhý.

V minulom roku za svoje kroky bližšie k zákazníkom a celkové pôsobenie na trhu spoločnosť obdŕžala cenu Via Bona – Prozákaznícka firma roka 2012. Porota ocenila projekt Tesco Potraviny domov. Rovnako Tesco získalo i druhé miesto v súťaži Múza Merkúra v kategórii Top značka v obchode vďaka novému radu potravín Vitakids, vyvinutému špeciálne pre deti.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 150 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.