Prešovčania behom pre život prelomili hranicu 4 000 ľudí

13.5.2012 10:19:00 | Spoločenská zodpovednosť

PREŠOV 13. máj 2012 – Ľudia z Prešova a okolia na celoslovenskom charitatívnom Tesco Behu pre život prekonali opäť všetky doterajšie rekordy štyroch predchádzajúcich ročníkov! Behu sa v sobotu 12. mája 2012 v Prešove zúčastnilo neuveriteľných 4 282 ľudí, čo je o 557 ľudí viac ako vlani. Prešovčania na dobrú vec – výskum rakoviny prispeli štartovným 14 275 €. Beh pre život už piaty rok organizuje Nadácia Tesco v najväčších mestách Slovenska. „Opäť sa prejavil východniarsky patriotizmus a sila kolektívneho ducha, ak ide o dobro veci! Bolo úžasné byť súčasťou takej masy ľudí s dobrým srdcom. Verím, že rovnaké nadšenie pre Tesco Beh pre život a pomoc výskumu rakoviny bude pokračovať aj v ostatných slovenských mestách,“ uviedla Monika Selická z Nadácie Tesco. Cieľom tohtoročného behu je vyzbierať 85-tisíc € na kúpu špičkového laboratórneho prístroja INCUCYTE na výskum rakoviny.

Celkovo sa na Slovensku do behov počas štyroch ročníkov zapojilo vyše 27 700 ľudí! Tento rok Tesco Beh pre život odštartoval v sobotu 5. mája v Bratislave, kde sa na štart postavilo 3 817 bežcov. Tretí zo šiestich behov nasleduje v sobotu 19. mája v Žiline.

Pri behu hrala Prešovčanom „do kroku“ aj populárna folkroková skupina Heľenine oči, ktorej členovia sú prvýkrát aj patrónmi projektu v Prešove. „Po Bratislave som zabehla aj trať v Prešove a bola tam opäť úžasná atmosféra! Som rada, že toľko ľudí či už na východe alebo západe Slovenska je ochotných pomôcť dobrej veci,“ povedala nová patrónka behu pre celé Slovensko maratónska bežkyňa a olympionička Katka Berešová.

V poradí 5. ročník charitatívneho Behu pre život je pre veľký záujem ľudí na Slovensku rozšírený o ďalšie – v poradí šieste mesto Banskú Bystricu. „Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice je úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého sme vybrali aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Behu pre život,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco.

Skalným patrónom Behu pre život pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda. Operný spevák Martin Babjak a fitneska Lucia Medeková sú patrónmi pre mesto Bratislava. Nitranov opäť podporia herci Ján Greššo a Eva Pavlíková, Trenčín povzbudí aj tentoraz hokejista Ľubo Sekeráš a Žilinu futbalový tréner Vladimír Labant.

Beh môže podporiť každý
    Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie – ovocie, nápoj a tašku s darčekmi od partnerov projektu. Všetky informácie o behoch vrátane trasy a možností prispenia sú na internetovej stránke www.behprezivot.sk alebo na facebookovej stránke Tesco Beh pre život.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.