Prešovčania behom pre život opäť prelomili hranicu 4 000 ľudí

19.5.2013 12:00:00 | Spoločenská zodpovednosť, Produkty, Služby, Ceny, Ostatné

Zdroj: Nadácia Tesco

BRATISLAVA 19. máj 2013 – Ľudia z Prešova a okolia v sobotu opäť prekonali magicku hranicu 4 000 ľudí v účasti na Behu pre život. Šiesty ročník najväčšieho športového charitatívneho podujatia prišlo 18. mája na Námestie legionárov v Prešove podporiť 4 012 ľudí. Prešovčania prispeli spoločne na dobrú vec – výskum rakoviny štartovným 12 051 €. K skvelému výkonu Prešovčanom zahrala „do behu“ aj obľúbená prešovská folkrocková skupina Heľenine oči, ktorej členovia sú čestnými patrónmi projektu. Frontman skupiny Martin Mihalčin podporil bežcov aj priamo na trati. Nadácia Tesco vyzbierané štartovné a dary venuje na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight.

„Atmosféra, ktorú dnes ľudia na trati vytvorili, bola skvelým zážitkom aj pre nás. Tešíme sa, že sme mohli byť opäť pri tom,“ opísal atmosféru sobotného Behu pre život v Prešove Martin Mihalčin zo skupiny Heľenine oči.

„Východ Slovenska opäť nesklamal. Ďakujeme Prešovčanom za ich nadšenie a podporu dobrej veci. Prispeli dnes nielen k zlepšeniu svojho zdravia, ale aj k záchrane ďalších ľudských životov,“ uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá Beh pre život organizuje.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Ako štvrté zo šiestich zapojených miest Nitra odštartuje charitatívny Beh pre život v sobotu 25. mája 2013 o 11.00 hod. Do zbierky pre výskum rakoviny sa budú môcť zapojiť ľudia počas mája a júna okrem Bratislavy, Banskej Bystrice, Prešova, Nitry aj v Žiline a Trenčíne.

Beh pre život môže podporiť naozaj každý, aj tí najmenší
    Beh pre život je najväčšie športové charitatívne podujatie na Slovensku. Môže ho podporiť svojou účasťou naozaj každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Tento rok organizátori pripravili pre najmenších účastníkov aj skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program. Účastníci behov sa môžu tešiť na autogramiádu patrónov charitatívneho behu. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Výsledky Behov pre život v Prešove:

Termíny Behu pre život v roku 2013:

• Bratislava – 4. máj o 11.00 hod. – Partizánska lúka
    • Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 hod. – Námestie SNP
    • Prešov – 18. máj o 15.00 hod. – Hlavná ulica
    • Nitra – 25. máj o 11.00 hod. – Svätoplukovo námestie
    • Žilina – 8. jún o 15.00 hod. – Námestie A. Hlinku
    • Trenčín – 15. jún o 15.00 hod. – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok:

• Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné:
      • dospelí 6 €
      • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €,
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 €,
      • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma
    • Na účet VÚB 2434842458/0200
    • Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 €
    • Kúpiť si darčekový predmet v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco
    • Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku
    • Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na aukcie.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 134 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 41 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.