Prešov bežal pre život!

21.6.2014 13:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Prešov, 21. júna 2014 – Prešov prebral po Žiline štafetu 7. ročníka Tesco Behu pre život, najväčšieho športovo-charitatívneho podujatia svojho druhu na Slovensku. V Prešove sa na štart spolu s lyžiarom Matejom Falatom postavilo 2424 ľudí. Pomohli tak vyzbierať sumu 8751 eur, ktorá vďaka Slovenskej nadácii srdca pomôže pri prevencii detskej obezity.

Trasa Tesco Behu pre život v Prešove predstavovala 3500 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 3,5 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi. Po Prešove bežeckú šnúru uzatvára Bratislava (28.6.).  Všetky vyzbierané financie budú využité v rámci edukačných aktivít zameraných na vzdelávanie a prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí či mladých ľudí. Zo štartovného a finančných darov Slovenská nadácia srdca pripraví putovný projekt pre 25 základných škôl po celom Slovensku zameraný na zdravý životný štýl. Stav zbierky, trasy behov i fotografie môžete sledovať na www.behprezivot.sk.

Aj keď Tesco Beh pre život už v Prešove prebehol, i naďalej môžu obyvatelia mesta prispieť na dobrú vec. Stačí zaslať ľubovoľný príspevok na účet Nadácie Tesco, vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., číslo účtu  06 352 306 78 / 0900. Po skončení behov všetky vyzbierané financie budú prevedené na účet Slovenskej nadácie srdca a výšku zaslaných príspevkov zverejnené na webovej stránke. Stav zbierky, trasy behov a fotografie tak môžu ľudia sledovať na www.behprezivot.sk alebo na https://www.facebook.com/tescobehprezivot.

Tesco Beh pre život je charitatívno športové podujatie pre bežcov aj nebežcov. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť spolu s kočíkmi alebo zvieracími miláčikmi. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Za šesť rokov sa do Tesco Behu pre život zapojilo 58 043 ľudí. Beh sa dostal aj za hranice Slovenska, keď podujatie podporili aj slovenskí vojaci na misii v Afganistane. Celkovo sa vyzbieralo 331 863 eur. Tie boli použité na kúpu šiestich unikátnych prístrojov na výskum rakoviny, ktoré v súčasnosti pomáhajú chorým.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 151 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 35 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.