Pred Vianocami sme štedrí aj k ľuďom v núdzi

10.12.2016 16:19:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava x. december 2016 – Slováci tento rok darovali ľuďom v núdzi počas štvrtej Potravinovej zbierky v obchodoch Tesco viac ako 88 ton potravín a drogérie a prekročili vlaňajší rekord o 11 ton. Do Potravinovej zbierky sa však zapojili zákazníci aj v obchodoch Tesco v Čechách, Poľsku a Maďarsku. Spoločne tak zákazníci a Tesco v strednej Európe darovali ľuďom v núdzi viac ako 462 ton potravín a drogérie. Celkovo v strednej Európe zákazníci darovali o takmer 20% viac potravín a produktov, ako v minulom roku.

Potravinové zbierky prebiehajú tradične v predvianočnom čase vo všetkých štyroch stredoeurópskych krajinách, kde Tesco pôsobí. Minulý rok zákazníci darovali v 547 obchodoch Tesco v strednej Európe až 419 ton potravín, postačujúcich na prípravu vyše milión jedál. Spoločne s potravinovými bankami a charitatívnymi partnermi zákazníci spoločnosti Tesco pomáhajú ľuďom v núdzi v období, v ktorom to najviac potrebujú – v zime, kedy je teplé jedlo veľmi dôležité. Tento rok sa do iniciatívy prvýkrát zapojila aj partnerská značka oblečenia F&F. Módna značka  vytvorila špeciálnu vianočnú kolekciu čiapok s názvom Čiapka zo srdca. Z každej predanej čiapky značka F&F darovala 1 euro na podporu zapojených charitatívnych organizácií.

Ľudia v 780 zapojených predajniach Tesco v strednej Európe darovali najmä trvanlivé potraviny, ako je múka, olej, cukor, soľ, ryža, strukoviny, konzervy a tiež drogériový tovar, napríklad šampóny, sprchové gély a toaletný papier. Z viac ako 462 ton potravín je možné uvariť 1 133 750 porcií teplých jedál.

Projekt Potravinovej zbierky podporuje tiež spoločnosť Unilever, ktorá sa aj tento rok zapojila do zbierky predajom svojich výrobkov vybraných značiek.

Cieľom spoločnosti Tesco je do roku 2020 zo všetkých svojich predajní v strednej Európe ponúkať na dennej báze prebytočné potraviny ľuďom v núdzi.