Posila pre Tesco Mobile na poste najvyššom

16.3.2011 12:35:00 | Ľudia
    Bratislava, 16. marca 2011 – Na Slovensku vznikla nová pozícia na posilnenie produktu a služieb Tesco Mobile. Výkonným riaditeľom Tesco Mobile s pôsobnosťou nielen na Slovensku, ale aj pre krajiny strednej Európy, kde spoločnosť Tesco pôsobí, sa od 1. marca 2011 stal Roman Sabo. Roman Sabo prichádza do Tesca s bohatými skúsenosťami v oblasti telekomunikačných služieb. Po niekoľkoročnom pôsobení u operátora mobilných a pevných liniek Orange na Slovensku a vo Veľkej Británii a tiež v spoločnosti Telefonica 02 Slovakia prešiel v decembri predminulého roka do služieb Tesco Mobile Slovakia, aby sa napokon teraz stal mužom číslo jeden hneď pre štyri krajiny strednej Európy – Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska.

“Mojou snahou bude z Tesco Mobile vybudovať solídneho mobilného operátora, ktorý bude mať svoje pevné miesto na slovenskom trhu, pričom na Slovensku tento už dobre známy produkt bude kombináciou atraktívnych cien a vernostných nástrojov poskytovať jednoznačne najlepšiu hodnotu pre zákaznikov”, hovorí o svojej vízii Roman Sabo pri príležitosti nástupu do pozície výkonného riaditeľa Tesco Mobile a pokračuje, ”urobím všetko preto, aby som svoje skúsenosti z doterajšieho telekomunikačného biznisu využil pri spúšťaní Tesco Mobile v ďalších krajinách regiónu strednej Europy.”

Roman Sabo ukončil Slovenskú Technickú Univerzitu Fakultu informatiky a elektrotechniky v Bratislave. Aj keď prešiel niekoľkými oblasťami ako marketing, projektový manažment, obchod a financie vo viacerých firmách a na rôznych postoch, jeho „srdcovkou“ stále ostávali telekomunikačné služby. Preto nie náhodou vstupuje teraz do Tesco Mobile služieb.

Roman Sabo chce nadviazať na doterajšie 15 mesačné úspechy Tesco Mobile na Slovensku, počas ktorých tisícky zákazníkov volajú do všetkých sietí na Slovensku a do pevných sietí v krajinách Európskej únie za 0,10 €/min. Veď zavedením služby Tesco Mobile sa rozšírila a obohatila telefonická ponuka v obľúbenej maloobchodnej sieti na Slovensku. Ide o spojenie skúseností v maloobchode v partnerstve s operátorom Telefonica O2 Slovakia, kde bol Roman Sabo v čase uvádzania Tesco Mobil kľúčovým členom tímu.

Roman Sabo vidí aj napriek doterajším úspechom služby Tesco Mobile ďalšie výzvy, ktorými chce aj so svojim tímom spolupracovníkov osloviť čo najviac nových záujemcov ďalšími atraktívnymi službami.

Roman Sabo hovorí plynule po anglicky a po nemecky a vo svojom čase sa venuje extrémnym športom, napríklad skialpinizmu, vysokohorskej turistike a behu.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 97 obchodov - 5 obchodných domov, 10 Expresov, 54 hypermarketov, z toho 3 Extra, 28 supermarketov a 16 čerpacích staníc. So svojimi vyše 8 400 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi to najlepšie a stať sa obchodom pre všetkých.