Popradská káva a Pigi čaj sa vrátili do Tesca

12.8.2014 10:21:00 | Produkty, Služby, Ceny

Bratislava, 12. august 2014 – Do regálov obchodov Tesco sa vracia Popradská káva Extra Špeciál či Pigi čaj. Ich výrobca, Baliarne obchodu Poprad a obchodný reťazec Tesco totiž obnovili dlhoročnú úspešnú spoluprácu. V súčasnosti zákazníci nájdu na pultoch Tesca viac ako 10 čajov a káv tohto slovenského dodávateľa, pričom ponuka spoločnosti Baliarne obchodu Poprad sa bude naďalej rozširovať.

Pri akomkoľvek obchode, ide vždy o hľadanie prieniku medzi požiadavkami a očakávaniami oboch zúčastnených strán. Maloobchod potrebuje dodávateľov rovnako ako dodávatelia maloobchod. Platí pritom, že sa niekedy prienik očakávaní nájde rýchlo a niekedy sa hľadá ťažšie.

„Je našou dlhodobou snahou podporovať slovenských dodávateľov a prispievať tak k rastu slovenskej ekonomiky a tvorbe pracovných miest,“ uviedol Miroslav Kepák, komerčný riaditeľ spoločnosti Tesco Stores SR. „Práve slovenskí výrobcovia sú dlhodobo najvýznamnejší obchodní partneri Tesca. Produkcia slovenských dodávateľov predstavuje v Tescu až polovicu tržieb za potraviny,“ upresňuje Miroslav Kepák.

„Mám veľkú radosť z toho, že naši spotrebitelia si budú môcť opäť nájsť na pultoch Tesca  svoje obľúbené výrobky z našej produkcie. Už teraz pre nich spoločne chystáme atraktívne ponuky na jesennú sezónu,“ uviedol Igor Matušek, obchodný riaditeľ, Baliarne obchodu, a.s. Poprad.

K prerušeniu spolupráce medzi Baliarňami a Tescom došlo v lete minulého roka. Pri rokovaniach o novej zmluve obe strany nedokázali nájsť prienik medzi vzájomnými očakávaniami. Nejednalo sa však pritom o očakávania týkajúce sa nákupnej ceny. Nakoniec si obe strany našli spôsob, ako nedorozumenia preklenúť a nadviazali na v minulosti úspešný obchodný vzťah.

Tesco pôsobí na Slovensku už 18 rokov. Za ten čas sa stalo synonymom moderného maloobchodu, priekopníkom multikanálového predaja a dlhodobým partnerom slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje 152 obchodov najrôznejších formátov, 18 čerpacích staníc ale aj  služby Tesco Potraviny domov a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a je druhým najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine. Neustále inovuje svoju ponuku. Zákazníkom ponúka aj široký výber privátnych výrobkov pod značkou Tesco ale aj značku potravín pre deti Vitakids alebo tradičné slovenské výrobky pod značkou Tesco Pravá chuť.