Pomôžte spolu s nami aj v tomto roku...!

25.11.2011 12:29:00 | Spoločenská zodpovednosť
    Bratislava, 25. novembra 2011 – Už po desiaty raz sa koná verejná finančná zbierka Pomôžte spolu s nami v predvianočný čas v sieti Tesco obchodov. Deje sa tak pod záštitou Nadácie Tesco a v spolupráci s dlhoročným osvedčeným partnerom Slovenskou humanitnou radou. Počas štyroch adventných víkendov so začiatkom vždy od štvrtka a do nedele budú dobrovoľní aktivisti 29 neziskových organizácií chodiť v priestoroch vybraných 39 Tesco prevádzok v ich nepredajných častiach s prenosnými pokladničkami. Zbierka sa začala 24. novembra a potrvá do 18. decembra. Nielen zákazníci, ale aj široká verejnosť sa vďaka svojmu dobrovoľnému finančnému príspevku bude môcť pred Vianocami spolupodieľať na vytváraní kvalitnejšieho života znevýhodnených skupín obyvateľstva – od malých detí v detských domovoch, cez handicapované skupiny až po dospelých v seniorov.

„Verejná finančná zbierka organizovaná počas adventných víkendov si za roky svojej existencie získala priazeň širokej verejnosti, ktorá očakáva, že v Tesco obchodoch sa vytvorí príležitosť na pomoc neziskovým skupinám práve aj v predvianočný čas. Aj tohto roku je všetko veľmi starostlivo pripravené a očakávame, že ekonomická situácia pocit spolupatričnosti neoslabí“, povedala v tejto súvislosti Daniela Cienky, manažérka Nadácie Tesco.

Zbierka sa začala vo štvrtok 24. novemba a bude prebiehať počas 4 predĺžených adventných víkendov od štvrtka do nedele, keď budú špeciálne označení dobrovoľníci partnerských neziskových organizácií získavať dobrovoľné príspevky v priestoroch vybraných hypermarketov, supermarketov a obchodných domov Tesco. Zbierka je založená na lokálnom princípe a jej cieľom je pomôcť neziskovým organizáciám získať finančnú podporu na rozvíjanie a skvalitnenie ich činnosti pre svojich členov, tak deti ako aj dospelých.

„V rovnakom období minulého roka naši zákazníci prispeli celkovo sumou viac ako 86 tisíc eur na podporu 29 neziskovým organizáciám. Veríme, že tento rok sa nám podarí prekonať minuloročný úspech,“ dopľňa ďalej Daniela Cienky, manažérka Nadácie Tesco.

Slovenská humanitná rada je osvedčeným partnerom Nadácie Tesco. Verejné vianočné zbierky sa v Tesco obchodoch organizujú 10-tym rokom. Doposiaľ široká verejnosť prispela na pomoc desiatkám neziskových organizácií, ktoré sú členmi Slovenskej humanitnej rady so zameraním na rozvoj a skvalitňovanie života znevýhodnených skupín obyvateľstva.

Nadácia Tesco je zameraná na dlhodobú a systematickú podporu neziskového sektoru. Vďaka svojím aktivitám získala Nadácia Tesco minulý rok cenu Dar roka, ktorú jej udelila Čestná komisia Slovenskej humanitnej rady.

Termiíny zbierky

• 1. adventný víkend - 24. – 27. november
    • 2. adventný víkend - 1. – 4. december
    • 3. adventný víkend - 8. – 11. december
    • 4. adventný víkend - 15. – 18. december

O zbierke je verejnosť informovaná prostredníctvom interného rádiospotu, vysielaného v Tesco obchodoch a plagátmi v každom Tesco obchode. Zamestnanci spoločnosti Tesco, ktorí taktiež radi prispievajú do zbierky vo svojom obchode, dostali informácie o tejto predvianočnej akcii formou interného komunikačného systému.

Poznámky pre vydavateľa

• Verejná finančná zbierka sa organizuje 10. rokom vo vybraných prevádzkach siete Tesco
    • Zbierka sa koná počas štyroch predĺžených advetných víkendov pre neziskové organizácie zastrešené Slovenskou humanitnou radou
    • T.r. je do zbierky zapojených 29 neziskových organizácií a získavajú finančné prostriedky v 39 Tesco obchodoch