Pomôžme hemofilickým pacientom žiť plnohodnotný život

24.4.2012 10:42:00 | Spoločenská zodpovednosť
    Bratislava, 24. apríl 2012 - Už po ôsmy raz sa bude konať verejná finančná zbierka Slovenského hemofilického združenia vo vybraných Tesco obchodoch. Od štvrtka do soboty 26. – 28. apríla 2012 budú môcť návštevníci 28 prevádzok prispieť na pomoc hemofilickým pacientom. Výťažok pôjde na rehabilitačné tábory pre deti trpiace vrodenou poruchou zrážanlivosti krvi. Patrónom zbierky je opäť slovenský reprezentant a hokejista NHL Michal Handzuš.

„Veríme, že aj vďaka Nadácie Tesco, ktorá zbierku organizuje so Slovenským hemofilickým tdružením, sa podarí vyzbierať finančné prostriedky na rehabilitačné pobyty detí s hemofíliou. Tieto pobyty výrazne pomáhajú zlepšiť ich zdravotný stav a reedukáciu,“ hovorí Michal Dyttert, člen predstavenstva Tesco Stores SR.

Počas troch dní, teda od 26. do 28. apríla 2012 budú môcť návštevníci hypermarketov, supermarketov, obchodných domov a Galérií Tesco prispieť na verejnú zbierku, ktorú organizuje Slovenské hemofilické združenie v spolupráci s Nadáciou Tesco.

Hemofília, genetická porucha krvi, spôsobuje nedostatočnú zrážanlivosť krvi a zastavenie krvácania po poranení. „Cieľom verejnej finančnej zbierky je získať prostriedky na organizovanie rehabilitačných pobytov pre detských hemofilikov spojených s ich vzdelávaním ako aj ich rodičov,“ hovorí Jaroslav Janovec, predseda Slovenského hemofilického združenia.

„Organizovaním rehabilitačných pobytov sa snažíme zlepšiť celkový zdravotný stav, predovšetkým pohybového aparátu a celkovú fyzickú kondíciu, čoho dôsledkom eliminujeme počet krvácavých príhod a tým zabránime trvalej invalidite a imobilite postihnutých osôb,“ dodáva Jaroslav Janovec.

Nie každému dieťaťu pridelili sudičky pri narodení do vienka zdravie. Pomôžme zlepšiť zdravotný stav týchto pacientov, aby tak mohli viesť plnohodnotný život.

Poznámky pre vydavateľa

• Nadácia Tesco v spolupráci so Slovenským hemofilickým združením organizuje verejnú finančnú zbierku
    • Zbierka sa bude konať v dňoch 26.4. – 28.4.2012 v 28 predajniach Tesco
    • Výťažok zo zbierky pôjde na rehabilitačné pobyty pre detských hemofilických pacientov a na vzdelávanie detí a ich rodičov
    • Tvárou zbierky je i tento rok hokejista Michal Handzuš

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s.
    , člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 121 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 23 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.