Počet obchodov Tesco na Slovensku sa zaokrúhlil na číslo 150

18.2.2014 15:40:00 | Korporátna

Bratislava, 17. február 2014 – Investície a desiatky pracovných miest vo všetkých regiónoch. Takto možno zhrnúť pôsobenie spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. na Slovensku. Jeden z najznámejších maloobchodníkov zajtra otvára v Banskej Štiavnici svoj stopäťdesiaty obchod v Slovenskej republike. Nový supermarket s rozlohou 800 m2 vytvorí v meste takmer dvadsať pracovných miest.

„Viem, že každým jedným obchodom sme Slovensku bližšie,“ vyhlásil Martin Dlouhý, generálny riaditeľ spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. Naráža tým na stratégiu spoločnosti prispôsobovať svoje prevádzky jednotlivým lokálnym potrebám a požiadavkám. Či už výberom ponuky alebo samotným usporiadaním predajne. Ani štiavnický obchod nebude výnimkou. Ako prvý supermarket na Slovensku bude mať v porovnaní s rovnakými formátmi desaťnásobne väčšiu ponuku odevov.

Čo sa však nemení je prax prispieť i podporou aktivít v meste. V prípade Banskej Štiavnice spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. poskytne jednorazové finančné dary na podporu multifunkčného ihriska a obnovenému miestnemu kinu. S kinom plánuje vytvoriť aj dlhodobé partnerstvo. „Svojim príchodom chceme prispieť nie len ponukou kvalitných tovarov a prvotriednych služieb, ale stať sa súčasťou mestského života,“ pokračuje Martin Dlouhý,ktorý sa na slávnostnom otváraní štiavnického obchodu zúčastní osobne spoločne s primátorkou mesta Nadeždou Babiakovou.

V minulom kalendárnom roku spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. otvorila 13 obchodov na Slovensku, pričom za prvé dva mesiace roku 2014 pribudli okrem Banskej Štiavnice i prevádzky v Trsticiach a Varíne. Celkovo tak vzniklo v súvislosti s otvorením predajní vyše 300 pracovných miest. Vo všetkých prípadoch podporilo Tesco svoje okolie – vecnými darmi materským školám či finančne organizáciám, ktoré sa venujú starším ľuďom, sociálne slabším či deťom.

Otvorenie každého obchodu pomáha ekonomike regiónu i nepriamo. Odbyt pre svoje výrobky získavajú napríklad lokálni pekári, poskytovatelia služieb, reštauračné zariadenia, dlhodobé zákazky získavajú i poskytovatelia SBS či upratovacích služieb.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 150 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.