Počas adventu ľudia darovali 62 000 euro

2.1.2014 12:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava, 30. decembra 2013 – Dobrovoľníci z neziskových organizácií vyzbierali v 33 obchodoch Tesco na Slovensku viac než 62 000 eur. Nadácia Tesco zorganizovala počas štyroch predĺžených adventných víkendov už 12. ročník tradičnej Vianočnej zbierky, ktorej sa zúčastnili partneri Slovenská humanitná rada a Slovenská katolícka charita.

Každoročne prebieha počas štyroch predĺžených adventných víkendov vianočná zbierka, ktorú organizuje Nadácia Tesco spolu s neziskovými organizáciami. Vyzbierané peniaze pomôžu znevýhodneným skupinám obyvateľov, o ktoré sa neziskové organizácie v danej lokalite starajú. Dobrovoľníci a zamestnanci Slovenskej katolíckej charity vyzbierali v dvanástich obchodoch Tesco takmer 10 000 eur. Viac ako 52 000 eur ľudia darovali neziskovým organizáciám združeným v Slovenskej humanitnej rade.

Najvyššiu sumu cez 10 000 euro sa podarilo vyzbierať v hypermarkete Tesco v Žiline a získala ju Nadácia Krajina harmónie Žilina. Hneď za nimi sa umiestnila ÚNSS – Výcviková škola vodiacich psov z Bratislavy, ktorí zbierali v hypermarkete Tesco Lamač a vyzbierali takmer 7 500 €. Tohtoročná zbierka odštartovala 28. novembra a skončila 22. decembra.

„Aj tohtoročná vianočná zbierka potvrdila skutočnosť, že ľudia počas zimných mesiacov sú citlivejší a ohľaduplnejší voči ľuďom odkázaným na pomoc iných. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili.“ povedala v tejto súvislosti Martina Múčková, manažérka spoločenskej zodpovednosti Tesco Stores SR.

Výsledky zbierky za jednotlivé víkendy

1. víkend 13 854 €
    2. víkend 16 074 €
    3. víkend 15 756 €
    4. víkend 16 340 €
    Spolu 62 024 €

Poznámka pre vydavateľa

• Nadácia Tesco v spolupráci s partnermi organizuje už 12. ročník vianočnej charitatívnej zbierky
    • Výsledkom tohtoročnej zbierky je vyzbieraná celková suma – 62 000 eur
    • Vianočná zbierka začala 28. novembra a trvala až do 22. decembra 2013
    • Zbierka prebehla na nepredajných plochách v 33 hypermarketoch, supermarketoch a obchodných domoch Tesco
    • Cieľom zbierky bolo finančne pomôcť neziskovým organizáciám, ktoré sa venujú rôznym znevýhodneným skupinám obyvateľstva

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 147 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 45 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.