Personálne zmeny na komunikačnom oddelení v spoločnosti Tesco na Slovensku

18.7.2019 07:00:00 | Ľudia

Bratislava, 18. júla 2019: Novou hovorkyňou a manažérkou pre externú komunikáciu v spoločnosti Tesco sa od júla 2019 stala Alexandra Sabolová. V rámci svojej pôsobnosti sa bude venovať externej komunikácii a rozvíjaniu PR spoločnosti.
    Súčasťou tímu externej komunikácie je aj Michaela Lehotská, ktorá koordinuje externú a internú komunikáciu. Oddelenie komunikácie a kampaní v jednom z najväčších obchodných reťazcov na Slovensku Tesco naďalej riadi Veronika Bush.

Alexandra Sabolová je novou manažérkou PR a externej komunikácie spoločnosti Tesco. Úlohou Alexandry bude komunikovať s  médiami, pripravovať komunikačné stratégie a podporovať projekty spoločnosti.

Pred nástupom do spoločnosti sa Alexandra venovala internej a externej komunikácii, public affairs a má tiež žurnalistickú prax.  Pôsobila v spoločnostiach Volkswagen Slovakia, Jaguar Land Rover, Adient a denník SME.

Vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave a Univerzite v Regensburgu. Je absolventkou digitálneho marketingu na HEC Paris a Medzinárodného programu nemeckého spolkového parlamentu.

Na oddelení naďalej pracuje Michaela Lehotská, ktorá od mája nastúpila na pozíciu koordinátorky komunikácie a spolupracuje na projektoch externej a internej komunikácie.

Michaela pôsobí v Tescu od roku 2018 a spája svoje začiatky s realizáciou projektov v oblasti spoločenskej zodpovednosti.

Je absolventkou masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Veronika Bush vedie komunikačné oddelenie spoločnosti od roku 2018. Úlohou Veroniky je riadiť komunikačné oddelenie a zastrešiť strategické otázky týkajúce sa vzťahov s médiami, komunikácie pre kolegov, vzťahov s vládou, ako aj oblasti spoločenskej zodpovednosti. Zároveň je správkyňou Nadácie Tesco.

Veronika nastúpila do spoločnosti Tesco v novembri 2016 na pozíciu manažérky externých vzťahov a spoločenskej zodpovednosti (Government Affairs & CSR). Počas rokov 2011 až 2016 zastávala rôzne pozície v štátnej sfére vrátane vedúcej oddelenia európskych vzťahov či oddelenia spolupráce s krajinami V4 na Ministerstve obrany SR.

Veronika vyštudovala medzinárodné vzťahy na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a Friedrich Schiller Univerzite v Nemecku.

O spoločnosti:

Tesco pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov. Za ten čas sa stalo synonymom moderného maloobchodu a dlhodobým partnerom slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje viac ako 150 obchodov rôznych formátov, 18 čerpacích staníc, ale aj služby Tesco Online Nákupy, Tesco Finančné služby a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a je jedným z troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Je tiež jedným z najväčších maloobchodných inovátorov.  Zákazníkom ponúka široký výber privátnych výrobkov pod značkou Tesco Finest. Tesco na Slovensku je zároveň jedným z lídrov spoločenskej zodpovednosti a realizuje projekty ako Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi alebo grantový program "Vy rozhodujete, my pomáhame".