Od 10. augusta dostanú predavači v Tescu vyššiu výplatu až o 10%

9.8.2016 13:02:00 | Korporátna, Ľudia

Bratislava, 9. augusta 2016 – Pracovníci v obchodoch a distribučných centrách v Tescu už  10. augusta dostanú vyššiu výplatu. Jeden z troch najväčších súkromných zamestnávateľov na Slovensku významne  zvyšuje platy zamestnancom, navýšenie od 6,7 do 10%  sa týka všetkých pracovníkov na neriadiacich pozíciách  v obchode a distribúcii.

Manažment spoločnosti sa po významnej transformačnej zmene, akou bolo vytvorenie silnejšieho a jednoduchšieho podnikania zjednotením štyroch krajín strednej Európy, kde Tesco pôsobí, rozhodol urobiť ďalší pozitívny krok – výrazne investovať do zvýšenia platov tých zamestnancov, ktorí sú k zákazníkom najbližšie, ako sú napríklad predavači.  Platy sa zvýšia od 6,7 až do 10% všetkým zamestnancom obchodov a distribúcie na neriadiacich pozíciách v závislosti od pracovného zaradenia. Zmena v odmeňovaní sa nedotkne zamestnancov na riadiacich a manažérskych pozíciách ani pracovníkov centrály.

Kolegovia sú rovnako dôležití ako zákazníci

„Rozhodli sme sa investovať do kolegov, ktorí sú k zákazníkom najbližšie. Práve od ich práce vo veľkej miere závisí spokojnosť zákazníka s nákupom. Je dôležité, aby naši kolegovia  vedeli, že Tesco je zamestnávateľ, ktorý ich prínos vidí a dokáže ho oceniť. Je to aj dôkaz toho, že našich kolegov počúvame a sme si vedomí toho, čo si želajú a potrebujú. Reálne tak naši kolegovia zarobia v rámci roka približne o jeden mesačný plat navyše.“ hovorí Personálna manažérka spoločnosti Tesco Stores SR, Miroslava Rychtarechová.