Nové distribučné centrum Tesca v Prologis Parku Galanta-Gáň bude slúžiť pre zákazníkov v celej strednej Európe

23.8.2017 12:30:55 | Biznis

Bratislava/ Galanta-Gáň 21. august 2017 – Po ukončení takmer ročných príprav Tesco v spolupráci s partnermi Prologis a DHL otvorilo na Slovensku nové distribučné centrum v Gáni pri Galante. Moderné distribučné centrum s celkovou rozlohou 146 500 štvorcových metrov je najväčšie a najmodernejšie distribučné centrum Tesca v strednej Európe, tretie najväčšie na svete a bude najdôležitejším logistickým uzlom reťazca v strednej Európe.

„Naše nové distribučné centrum v Gáni pri Galante je potvrdením nášho záväzku rozvíjať naše pôsobenie na Slovensku i v širšom regióne. Bez najnovších distribučných centier, ako je toto, a bez odhodlania a vášne ľudí, ktorí tu pracujú, by sme jednoducho nemohli splniť naše poslanie, ktoré je prinášať zákazníkom každý deň niečo naviac,“ povedal generálny riaditeľ Tesca pre strednú Európu Matt Simister.

V novom distribučnom centre budú najmä pomalo-obrátkové trvanlivé potraviny, kozmetika, biela a čierna technika a oblečenie. Nové centrum umožní Tescu efektívne distribuovať produkty nielen do obchodov na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku a Poľsku, čím poskytne zákazníkom Tesca širší výber produktov za cenu, ktorú si všetci môžu dovoliť. Vďaka efektívnej distribúcii sú zákazníci schopní si kúpiť, čo chcú a kedy to chcú.

Otvorením nového distribučného centra Tesco dokáže zlepšiť dostupnosť produktov pre zákazníkov vo všetkých obchodoch a ponúkať lepší sortiment aj v menších obchodoch. Nové centrum umožní dodávky produktov v presnejších množstvách, zjednoduší zásobovanie a výrazne zredukuje zásoby v skladoch. Toto úsilie umožní 2,4 milióna zákazníkom, ktorí nakupujú v Tescu na Slovensku každý týždeň konzumovať potraviny a používať produkty, ktoré chcú, doma, spolu s ich rodinami.

Integrovaním trvanlivých potravín, kozmetiky, bielej a čiernej techniky či oblečenia sa zjednoduší distribučná sieť, čo prinesie výrazne nižšiu spotrebu emisií vďaka menšiemu počtu najazdených kilometrov s pozitívnym dopadom na životné prostredie.

Moderné distribučné centrum Tesca sa nachádza v Prologis Parku Galanta-Gáň, v jednom z najväčších logistických parkov na Slovensku. V Prologis Parku Galanta-Gáň Tesco prevádzkuje tri budovy v celkovej rozlohe 146 500 štvorcových metrov. Najnovšia a najdlhšia budova číslo 3 má 55 000 štvorcových metrov a je dlhá 535 metrov.

Prologis so svojím dlhodobým partnerom Tesco na dokončení ich najväčšieho a najmodernejšieho distribučného centra v strednej Európe v Prologis Park Galanta-Gáň úzko spolupracoval. Rozhodnutie nášho popredného zákazníka umiestniť svoje logistické centrum v tomto parku je ďalším dôkazom toho, že globálni maloobchodní predajcovia stále viac vnímajú Slovensko ako centrum svojich regionálnych operácií vďaka jeho centrálnej polohe a priaznivým trhovým podmienkam,“ povedal Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy.

Nové distribučné centrum Tesca umožní distribúciu pomalo-obrátkových trvanlivých potravín, kozmetiky, bielej a čiernej techniky či oblečenia efektívne do obchodov Tesca na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Českej republike. F&F oblečenie bude distribuované z Galanty nielen do krajín strednej Európy, ale aj ich franchisovým partnerom po celom svete (napríklad Spojené štáty, Nemecko, Saudská Arábia).

V distribučnom centre Tesca bude pracovať 1 200 ľudí. „Teší nás, že pokračujeme v úspešnom partnerstve so spoločnosťou Tesco v novom distribučnom centre v Galante. Tento projekt predstavuje kľúčový krok v našej schopnosti poskytovať lepšie služby zákazníkom na Slovensku aj mimo neho,“ povedal Oscar de Bok, generálny riaditeľ DHL Supply Chain pre Európu, Blízky východ a Afriku. „Zariadenie centra je optimalizované okolo sortimentu produktov spoločnosti Tesco tak, aby sa dosiahla vyššia efektívnosť a aby sa podstatne zlepšila logistická infraštruktúra. Spolu s najmodernejšími technologickými možnosťami nového distribučného centra, skúsenosťami a rozsahom DHL, bude mať Tesco pevný základ pre realizáciu svojich zaujímavých obchodných plánov a nám bude potešením podporiť každý krok na tejto ceste,“ dodal Oscar de Bok.

Distribučné centrum Tesco Galanta-Gáň:

• Najväčšie distribučné centrum Tesco v strednej Európe, tretie najväčšie na svete
    • Rozloha: 146 500 metrov štvorcových (z toho nová hala má 55 000 štvorcových metrov)
    • Počet zamestnancov: 1 200
    • Zásobovanie krajín: Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko (všetok tovar) a viac ako 20 krajín na svete (módna značka F&F)
    • Distribuovaný tovar: trvanlivé potraviny, kozmetika, biela a čierna technika, oblečenie

Tesco pôsobí na Slovensku už takmer 20 rokov. Za ten čas sa stalo synonymom moderného maloobchodu a dlhodobým partnerom slovenských dodávateľov. V súčasnosti Tesco prevádzkuje viac ako 150 obchodov najrôznejších formátov, 18 čerpacích staníc, ale aj služby Tesco Potraviny domov a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a je jedným z troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Neustále inovuje svoju ponuku. Zákazníkom ponúka aj široký výber privátnych výrobkov pod značkou Tesco Finest či Pravá chuť. Tesco na Slovensku je zároveň jedným z lídrov spoločenskej zodpovednosti a realizuje projekty ako Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi, Grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame“  alebo Detská atletika.

Prologis, Inc. je globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, ktorý sa zameriava na trhy s vysokým rastom a vysokými prekážkami vstupu. K 30. júnu 2017 spoločnosť vlastnila (či už samostatne alebo formou spoločných investičných podnikov) nehnuteľnosti a developerské projekty s celkovou očakávanou rozlohou približne 64 miliónov metrov štvorcových v 19 krajinách. Prologis prenajíma moderné distribučné priestory pestrej škále približne 5 200 zákazníkov z dvoch hlavných oblastí: business-to-business a retailového/ online fulfillmentu.

DHL je globálnym lídrom v odvetví logistiky. Divízie spoločnosti DHL ponúkajú bezkonkurenčné portfólio logistických služieb od vnútroštátnych a medzinárodných dodávok balíkov, e-commerce riešení, medzinárodnej expresnej, cestnej, leteckej a oceánskej dopravy až po riadenie priemyselného dodávateľského reťazca. S približne viac ako 350 000 zamestnancami vo viac ako 220 krajinách a oblastiach po celom svete spája DHL ľudí a firmy bezpečne a spoľahlivo, umožňujúc globálne obchodné toky. Vďaka špecializovaným riešeniam pre rastúce trhy a priemyselné odvetvia ako  technológie, zdravotníctvo a veda, energetika, automobilový priemyslu a maloobchod, preukázanej spoločenskej zodpovednosti a bezkonkurenčnej prítomnosti na rozvíjajúcich sa trhoch je DHL jednoznačne vnímaná ako „Logistická spoločnosť pre svet“. DHL je časťou skupiny Deutsche Post DHL Group. Skupina dosiahla v roku 2016 tržby vo výške viac ako 57 miliárd eur.

KONTAKTY PRE MÉDIÁ
    Zuzana Lošáková