Nitrania pobežia pre život už v sobotu

20.5.2013 10:00:00 | Spoločenská zodpovednosť

Zdroj: Nadácia Tesco

BRATISLAVA 20. máj 2013 – Už tútu sobotu 25. mája o 11.00 hod. odštartuje Nádacia Tesco pred Divadlom A. Bagara v Nitre šiesty ročník najväčšieho športového charitatívneho podujatia Beh pre život. Ľudia z Nitry a okolia budú mať opäť možnosť posilniť svoje zdravie a zároveň pomôcť dobrej veci. Cieľom tohto ročníka je vyzbierať 85 000 eur na kúpu unikátneho prístroja NanoSight, ktorý pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach pacientom z celého Slovenska. Bežcov s dobrým srdcom príde na trať podporiť aj nová patrónka behu pre celé Slovensko, brondzová olympijská medailistka Danka Barteková. K nej sa v tyrkysových tričkách pripoja tiež skalní patróni behu pre mesto Nitra, obľúbení herci Eva Pavlíkova a Ján Greššo.

„Nitrania vytvoria každý rok vždy úžasnejšiu atmosféru na trati. Teším sa aj tento rok na to, ako budem spoločne s vami bežať pre svoje zdravie a pre záchranu životov iných. Stretneme sa na štarte,“ pozýva na sobotný Beh pre život v Nitre patrón projektu herec Ján Greššo.

Novinka – skrátená trať pre najmenších!
    Zúčastniť sa Behu pre život môžu naozaj všetci bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s malými deťmi. Trasa je aj tento rok zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Vítaný je každý, kto má chuť zažiť úžasnú atmosféru chvíle, keď sa spoja ľudia s dobrým srdcom pre správnu vec. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program. Účastníci sa môžu tešiť už tradične aj na tombolu a autogramiádu patrónov behu pre mesto Nitra Evy Pavlíkovej a Jána Grešša.

Príjemná trasa behu v Nitre vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 4,2-kilometrového okruhu je na Svätoplukovom námestí pri Divadle A. Bagara. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom pred OD Tesco na Štefánikovej triede – v piatok 24. mája 2012 od 12.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu od 8.30 hod. do 10.00 hod. pred Divadlom A. Bagara.

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Beh pre život je charitatívne podujatie pre bežcov aj nebežcov v centrách slovenských miest. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť spolu s kočíkmi alebo zvieracími miláčikmi. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie.

Termíny Behu pre život v roku 2013:

• Bratislava – 4. máj o 11.00 hod. – Partizánska lúka
    • Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 hod. – Námestie SNP
    • Prešov – 18. máj o 15.00 hod. – Hlavná ulica
    • Nitra – 25. máj o 11.00 hod. – Svätoplukovo námestie
    • Žilina – 8. jún o 15.00 hod. – Námestie A. Hlinku
    • Trenčín – 15. jún o 15.00 hod. – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok:

• Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné:
      • dospelí 6 €
      • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €,
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 €,
      • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma
    • Na účet VÚB 2434842458/0200
    • Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 €
    • Kúpiť si darčekový predmet v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco
    • Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku
    • Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na aukcie.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Výsledky piatich ročníkov Tesco Behu pre život:

Zdroj: Tesco Stores SR, NVR

Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 134 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 41 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.