Nezabudni na svoje duševné zdravie!

3.10.2011 13:17:00 | Ostatné
    Bratislava, 30. septembra 2011 – 7. a 8. októbra 2011 organizuje Nadácia Tesco spolu s Ligou za duševné zdravie v 52 Tesco prevádzkach verejnú finančnú zbierku ku Dňu nezábudiek. Dobrovoľní aktivisti sa budú po dva dni pohybovať s prenosnými pokladničkami nielen v priestoroch mola Tesco obchodov, ale aj v obchodných centrách Galéria. Darcovia finančných čiastok budú na znak vďaky obdarení modrým kvietkom nezábudkou, ktorá sa stala symbolom duševného zdravia. „Nezabudni na svoje duševné zdravie“ je slogan projektu. Uskutočňuje sa v rámci celosvetovej kampane Dní za duševné zdravie. Cieľom tohtoročnej kampane je podpora rozvoja siete starostlivosti o ľudí s duševnými ochoreniami a ich sociálneho začlenenia. Nadácia Tesco má vo svojom vienku podporu zdravia a zdravého životného štýlu a preto vytvára podmienky na úspech aj tomuto projektu.

„Vieme, že duševné zdravie je stále isté tabu a že obyvateľstvo o ňom stále veľa nevie. Je preto dôležité robiť osvetu a získavať finančné prostriedky na pomoc postihnutým. Nadácia Tesco chce byť preto aj pri tomto projekte a neváhali sme, keď nás organizátori projektu oslovili“, hovorí pri tejto príležitosti Daniela Cienky, manažérka pre spoločenskú zodpovednosť Tesco Stores SR a dodáva, „sme presvedčení, že zbierka bude úspešná, veď finančné prostriedky získané v našej sieti pôjdu na liečbu detí, trpiacich duševnými ochoreniami“.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 104 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 15 expresov, 55 hypermarketov, z toho 5 Extra, 29 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 8 800 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.