Najlepšie komunitné projekty získali od zákazníkov Tesca 3,5 milióna hlasov

4.12.2017 19:40:55 | Spoločenská zodpovednosť

Bratislava 23. novembra 2017Tretie kolo grantového programu Tesco Vy rozhodujete, my pomáhame je ukončené. Zákazníci spoločnosti Tesco zahlasovali 3,5 milióna hlasov a vybrali 77 víťazných projektov, ktorých cieľom je zlepšiť život v komunitách. Realizáciu tých najlepších projektov podporí Tesco celkovou  sumou 100-tisíc eur.

Od 3. do 31. októbra 2017 mohli zákazníci Tesca hlasovať za konkrétny projekt priamo v 151 predajniach po celom Slovensku. Ľudia získali pri pokladni za každý nákup žetón, ktorým mohli dať hlas svojmu obľúbenému projektu.

„Pre spoločnosť Tesco je dôležité podporovať komunity, v ktorých žijú jej zákazníci i kolegovia. Zvyšovať kvalitu života a pomáhať tým, ktorí to potrebujú, je cieľom aj tretieho ročníka komunitného programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Sme veľmi radi, že aj tento rok bol o náš komunitný program taký veľký záujem. V 151 predajniach Tesco sme počas októbra odovzdali rekordných 3 539 426 žetónov, ktorými naši zákazníci hlasovali,“ uviedla Veronika Bush, CSR manažérka spoločnosti Tesco. Najaktívnejší boli zákazníci v predajniach Tesco vo Veľkom Mederi, v Bratislave na Saratovskej ulici a v Gelnici.

Projekty s najviac hlasmi:

1. 1.   Deti v pohybe (59 522), ZRPŠ pri Kríži, Bratislava – na podnet detí chce škola v areáli vybudovať bezpečné detské ihrisko.
    2. 2.   Detské ihrisko – zelený dvor (48 517), Rodičovské združenie pri MŠ Čajkovského v Trnave – cieľom projektu je skultúrniť dvor MŠ výsadbou novej trávy.
    3. 3.   Intenzívna rehabilitácia pre Peťa (43 390), Daruj nádej, občianske združenie, Banská Bystrica – Peťo má od 12 rokov v mozgu aneuryzmu, ktorá praskla a zostal dva roky v bdelej kóme. V súčasnosti je pre neho veľmi dôležitá intenzívna a pravidelná rehabilitácia, ktorá ho stále posúva vpred. Vďaka projektu získa špeciálnu štvortýždňovú terapiu metódou TheraSuit.

O grant sa v tomto roku uchádzalo 349 mimovládnych organizácií. Odborná komisia z nich vybrala 231 projektov v 77 regiónoch, ktoré následne postúpili do zákazníckeho hlasovania. Najviac projektov bolo orientovaných na podporu vzdelávania a mladých ľudí (22,4 %), zdravie (21,88 %) a životné prostredie (15,63 %).

V každom regióne získa projekt s najväčším počtom hlasov grant vo výške 1 300 eur. Celkovo Nadácia Tesco podporí víťazné projekty sumou 100-tisíc eur.

Zoznam zúčastnených mimovládnych organizácií, výsledný počet hlasov, ako aj ďalšie informácie o súčasných i predošlých kolách programu nájdete na webstránke.