Korčuľovanie pre život - zimná verzia Behu pre život

18.1.2012 12:01:00 | Spoločenská zodpovednosť
    Bratislava, 18. januára 2012 – Nadácia Tesco organizuje zimnú obdobu populárneho športovo-charitatívneho projektu Beh pre život. Ide o pilotnú aktivitu nazvanú Korčuľovanie pre život, s ktorou Nadácia Tesco predstupuje pred verejnosť vôbec po prvý raz. Korčuľovanie nadväzuje na Beh pre život, na ktorom sa len vlani v piatich krajských mestách zúčastnilo 12 315 bežcov všetkých vekových kategórií a podarilo sa vyzbierať viac ako 70 000 euro na výskum rakoviny. Korčuľovanie pre život sa bude konať v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v sobotu 28. januára 2012 od 10.00 do 16.00 v športovej hale A v štyroch blokoch /10.00, 11.30, 13.00 a 14.30 hod./. Štartovné 5 euro na osobu je jednotné. Darčekom bude modrý šál s logom podujatia. Modrý šál sa bude dať kúpiť i samostatne za 3,50 eura. Pre účastníkov korčuľovania bude pripravený čaj alebo punč. Celý výťažok z podujatia pôjde na konto Nadácie Výskum rakoviny. Patrónom podujatia sa stal Michal Hudec, populárny útočník hokejového klubu HC Slovan Bratislava.

„Korčuľovanie pre život je zimnou alternatívou pre všetkých, ktorí majú radi šport a pomoc druhým”, hovorí pri príležitosti novej aktivity Michal Dyttert, člen predstavenstva spoločnosti Tesco Stores SR a pokračuje, ”toto podujatie skracuje obdobie medzi jednotlivými behmi v jarnom období a využíva prednosti, ktoré korčuľovanie v sebe obnáša – ladnosť pohybu, ale aj zábavu a radosť zo športovania na ľadovej ploche.”

Korčuľovanie “vypukne” v sobotu 28. januára v Bratislave
    V sobotu 28. januára od 10.00 hodiny na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave v tréningovej hale A budú si môcť veľkí i malí v štyroch blokoch - 10.00 hod, 11.30 hod, 13.00 hod a 14.30 hodine - do sýtosti zakorčuľovať.

Štartovným v jednotnej sume 5 euro prispejú v plnej výške Nadácii Výskum rakoviny. Každý účastník získa unikátny šál s logom akcie. Korčuľuje sa za sprievodu hudby a po skončení korčuľovania čaká na účastníkov teplý čaj alebo punč. Samozrejmosťou sú šatne či možnosť uschovať si osobné veci v úschovni. Šál si bude možné na akcii aj samostatne zakúpiť za 3,50 eurá. Výťažok všetkých vyzbieraných peňazí poputuje na konto Nadácie Výskum rakoviny.

Aký je sprievodný program a na čo sa môžu tešiť obzvlášť deti
    Pre najmenšie deti bude na ľadovej ploche pripravená špeciálna detská zóna. Tréneri korčuľovania počas celého dňa pomôžu každému, kto sa chce zdokonaliť a zlepšiť. Na úvod každého z blokov sa predstavia mladí bratislavskí krasokorčuliari. Počas korčuľovania sa v strede ľadovej plochy uskutočnia rôzne súťaže o zaujímavé ceny.

Registrácia a počet účastníkov korčuľovania
    Do každého časového bloku korčuľovania sa môže zapojiť maximálne 150 účastníkov. Registrácia prebieha na www.behprezivot.sk, kde sa nachádzajú aj ďalšie informácie o podujatí. Ak ostanú v jednotlivých blokoch voľné miesta, bude možné sa prihlásiť a zaplatiť aj priamo na akcii. Patrónom Korčuľovania pre život sa stal Michal Hudec, hokejista HC Slovan Bratislava.

“Veríme, že sa táto alternatíva doterajších behov ujme a ľudia všetkých vekových kategórií, rodiny s deťmi, nájdu v ňom čaro i zaľúbenie. Veď urobia niečo pre svoje zdravie a pomôžu dobrej veci,” uzatvára Michal Dyttert, člen predstavenstva spoločnosti Tesco Stores SR.

Poznámky pre vydavateľa

• Nadácia Tesco prichádza s novou aktivitou Korčuľovanie pre život, čo je zimná verzia populárneho športovo-charitatívneho Behu pre život
    • Štartovné je jednotné 5 euro, darčekom je modrý šál s logom podujatia. Šál sa bude dať kúpiť i samotne za 3,50 eura.
    • Podujatie sa uskutoční ako pilot v jednotnom meste - Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave v tréningovej hale A v sobotu 28. januára v štyroch časových blokoch - 10.00 hod, 11.30 hod, 13.00 hod a 14.30 hodine
    • Celý výťažok podujatia pôjde na konto Nadácie Výskum rakoviny
    • Patrónom podujatia je Michal Hudec, hokejista HC Slovan Bratislava
    • Na účastníkov čaká teplý čas alebo punč a výhry v súťaži