Je to vo vašich rukách!

8.3.2017 10:47:00 | Spoločenská zodpovednosť

BRATISLAVA, 8. marec 2017 - Zákazníci Tesca môžu až do 4. apríla 2017 hlasovať za projekty organizácií vo svojom regióne, ktoré zlepšia život v komunite. Hlasovanie je súčasťou komunitného programu spoločnosti Tesco ,,Vy rozhodujete, my pomáhame”, do ktorého postúpilo 224 projektov neziskoviek z celého Slovenska. Mimovládne organizácie s najväčším počtom hlasov v každom zo 77 regiónoch získajú od Tesca príspevok vo výške 1300 eur na realizáciu svojich projektov. Celkovo tak reťazec na podporu lepšieho života v regiónoch prispeje tento rok sumou vyše 100 - tisíc eur.

Do komunitného program na Slovensku prihlásili neziskovky do 5. februára až 405 nápadov. Projekty, ktoré postúpili do hlasovania vybrala hodnotiaca komisia zložená zo zamestnancov Tesca, Nadácie Pontis a nezávislých porotcov dlhodobo aktívnych v neziskovom sektore. Po potvrdení splnenia formálnych požiadaviek, odborníci rozhodli, ktoré nápady postúpia do druhého kola na základe kritérií uskutočniteľnosti, udržateľnosti, vplyvu na komunitu a zapojenia členov komunity.

Od dnes budú o víťazných projektoch rozhodovať svojimi hlasmi zákazníci Tesco. Ľudia si môžu vybrať celkovo z 224 projektov v predajniach Tesco vo všetkých regiónoch Slovenska v kategóriách ako podpora detského vzdelávania a rozvoja zručností, propagácia zdravého životného štýlu a ochrana či skrášľovanie životného prostredia.

Hlasovanie funguje jednoducho: zákazníci dostanú za každý nákup vo všetkých predajniach Tesco žetón, ktorý vhodia do hlasovacej nádoby. Svoj hlas tak môžu priradiť jednému z troch projektov vo svojej komunite od 8. marca 2017 do 4. apríla 2017.

Zoznam zúčastnených neziskových organizácií a aktuálny počet hlasov je k dispozícii na internetovej stránke programu: https://pomahame.tesco.sk/list-of-projects. Tesco vyhlási víťaza v priebehu týždňa začínajúcim 17. aprílom 2017.

Pre spoločnosť Tesco má podpora miestnych komunít veľký význam. Program "Vy rozhodujete, my pomáhame" reťazec spúšťa v Európe už po druhýkrát s cieľom podporiť komunitné iniciatívy, ktoré dokážu zlepšiť život miestnych komunít. Program podporuje miestne organizácie, z ktorých projektov majú prospech komunity, v ktorých žijú zákazníci aj zamestnanci spoločnosti Tesco. V prvom ročníku programu zákazníci Tesca podporili projekty 10 miliónmi hlasov.