Hokejový Trenčín bežal pre život

10.6.2012 14:01:00 | Spoločenská zodpovednosť
    TRENČÍN 10. jún 2012 – Napriek zamračenej oblohe sa v sobotu 9. júna 2012 na štart populárneho charitatívneho podujatia Tesco Beh pre život v Trenčíne postavilo neuveriteľných 1 142 ľudí! Vlaňajšiu účasť tak Trenčania prekonali o stovku. Do zbierky na nákup unikátneho laboratórneho prístroja na výskum rakoviny Incucyte pribudlo ďalších 4 120 eur. Tesco Beh pre život už piaty rok organizuje Nadácia Tesco v centrách najväčších miest Slovenska. Tento rok sa do behu okrem Trenčína zapojila aj Bratislava, Prešov, Nitra, Žilina, Banská Bystrica. „Trenčania opäť ukázali veľké srdce a ja som rád, že som sa mohol zúčastniť už po druhýkrát tejto skvelej akcie,“ povedal po prebehnutí štvorkilometrovej trasy behu trenčiansky patrón Ľubomír Sekeráš, ktorý potom v cieli rozdával všetkým účastníkom medaily.

Tesco Beh pre život vyvrcholí v sobotu 16. júna posledným behom v Banskej Bystrici. Mesto pod Urpínom je nováčikom – šiestym mestom, o ktoré sa 5. ročník charitatívneho Behu pre život pre veľký záujem ľudí rozrástol. Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice je tiež úspešný bývalý slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh, ktorého Nadácia Tesco vybrala na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Tesco Beh pre život.

„Veríme, že sa nám v srdci Slovenska podarí dosiahnuť výbornú účasť a vyzbierať sumu, ktorá nás priblíži nášmu tohtoročnému cieľu – 85 000 eur na prístroj Incucyte na výskum rakoviny. Na zbierkový účet môžu prispievať ľudia, ktorí sa nestihli zúčastniť behov, aj po ich skončení,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco. Prístroj Incucyte™ bude prvým svojho druhu na Slovensku, ktorý dokáže sledovať on-line vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí.

V piatich slovenských mestách doteraz bežalo 13 235 bežcov, ktorí na výskum rakoviny prispeli sumou 46 804 eur. Výhodou behu je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zase medailu a občerstvenie – ovocie a nápoj.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.